Voëlgesinne

Silwer fisant lophura nycthemera pragtige voëls van Thailand premium foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Groep wye-stert fisante, bestaande uit 14 - 16 stertvere, en 'n hoenderagtige samestelling, waarvoor hulle ook fisanhoenders genoem word en onderverdeel is in verskeie genera (Gennaeus, Hierophsis, Houppifer, Lophura, Diardigallus, Lobiophasis), waaronder 9 spesies. Hierdie voëls het egter soveel gemeen dat hulle onlangs in een soort (Lophura) begin verenig het.

Groot-fasante het 'n taamlike lang kruin op hul koppe wat in 'n opgewonde toestand opkom. Die naakte area onder die oog (wang) is rooi of blou, soms nie glad nie, maar wragtig. Mans van sommige soorte het 'oorbelle' wat gedurende die huidige tyd in grootte toeneem. Die vlerke is kort, breed en afgerond. Bene is matig lank, gewapen met spore.

Silwer fisant(Lophura nycthemerus) - die bekendste spesie van hierdie groep. Sy helmteken is breed, lank, gemaak van gloeiende swart vere, die voorkant van die kop is kaal, helderrooi. Die nek, rug, boonste gedeelte van die vlerke en stert is wit met smal bruin lyne. Die onderkant van die lyf is blink swart met 'n blou tint. Bene is koraalrooi, met spore. Die snawel is strooikleurig. Die lengte van die mannetjie is 120, die stert ongeveer 70 cm, die wyfie onderskeidelik 70-71 en 24-32 cm. Die wyfie is olyfbruin met 'n grys gevlekte patroon, die wange is donkerrooi, die ken, die onderkant van die bors en buik is witterig met roesbruin kolle en swart dwarsstrepe.

Die silwerfasan kom wydverspreid voor in die suide van China, waar 13 van sy subspesies woon. Hulle bewoon bergwoude op 'n hoogte van 600 tot 2100 m bo seespieël, asook ruigtes bamboes en struike in die valleie.

In die lente, tydens paring, gee die voëls op ander tye langdurige klankfluitjies - slegs 'n dowwe kekkel, vergesel deur 'n fluitjie slegs wanneer die voël geroer word. Mans is uiters treurig en val nie net individue van hul eie spesies aan nie, maar ook ander hoendervoëls wat in die omgewing woon. Gedurende die huidige tydperk is die mannetjie veral opgewonde, lig en laat sak die helmteken, sprei sy vlerke uit, sprei sy stert, vlesige groeisels op die kaal deel van die kop word vol bloed en word nog helderder.

Silwer fisante is in die 17de eeu na Europa gebring., waar hulle vinnig gewild geword het onder amateurs. Nog vroeër is hulle in 'n mak land in China en Japan geteel. Silwer fisante word slegs vir dekoratiewe doeleindes geteel. In Europa, waar hierdie voëls maklik geakklimatiseer kan word, kan hulle in voëls en in die tuin gehou word. Hulle word gekenmerk deur voortplantingsvermoë, uithouvermoë, hulle eet verskillende voedings goed en vernietig baie plae in tuine, parke en groentetuine.

Wyfies begin gewoonlik eiers lê in die tweede lewensjaar. In 'n koppelaar is daar 10 tot 18 eiers met 'n eenvormige rooi-isabellakleur. Inkubasie duur 24-25 dae. Die uitgebroeide kuikens is klein, in 'n pragtige geverfde donsagtige uitrusting. Op die ouderdom van 2-3 weke begin hulle fladder en vlieg selfs kort ente. Die grootte van volwasse voëls bereik eers in die tweede lewensjaar, op dieselfde ouderdom kry hulle die kleurkenmerk van volwasse voëls. Insekte en ander ongewerwelde diere dien op 'n baie vroeë ouderdom as voedsel vir kuikens, later eet hulle vars setperke en gaan uiteindelik geleidelik oor na die voeding van sade van verskillende plante.

Nepalese fisant(Lophura leucomelanus) het 'n swart verekleed met 'n pers metaalagtige tint. Die onderrug het wye wit rande langs die rande van die vere. Op die kop is daar 'n los lang helm van swart vere, waarin die waaiers van die middel van die stam tot by die top loop, die kaal deel van die kop is helderrooi, die vliegvere het 'n donkerrooi kleur. Die onderkant is swart met 'n bruin tint. Die bene is donkergrys met spore. Die snawel is liggroen. Die lengte van die mannetjie is 65-73, die stert is 25-30 cm, die wyfie is onderskeidelik 50-60 en 20-21 cm. Die wyfie het 'n olyfbruin verekleed met ligbruin kante op die vere (behalwe die vlerke en stert), wat dit skubberig laat lyk ... Die stert van die mannetjie en die wyfie bestaan ​​uit 16 wye stertvere, dakagtig en as 't ware van die kante saamgepers.

Hierdie fisant (9 subspesies) kom wydverspreid voor in die bergwoude van Mianmar, Suidwes-China, Indochina en die Himalaja. Van al die bekende subspesies word fisante meestal in gevangenskap gehou. Nepalees(Lophura leucomelanus leucomelanus), wit kuif(Lophura leucomelanus hamiltoni) en witrug, of pers-swart(Lophura leucomelanus lathami).

Hierdie voëls is die eerste keer in die tweede helfte van die 18de eeu in Europa bekendgestel. en dadelik gewild geword onder amateurs. Hulle is soos silwer fisante gehard en pretensieloos. Wyfies kan 15 eiers of meer dra, baie van hulle broei dit self en lei kuikens. Dit word nie aanbeveel om hierdie fisante saam met ander hoenders in 'n voëlhok te hou nie, aangesien hulle aggressief is, veral gedurende die broeiseisoen. Die belangrikste voedsel is 'n graanmengsel van koring, giers, fyngemaalde mielies en ander sade, asook fyngekapte vrugte en groente. Vir kuikens op 'n vroeë ouderdom is dierlike voedsel nodig: insekte en hul larwes, nie-suur maaskaas, hardgekookte gebreekte eiers, ens.

Jy sal ook dalk hiervan hou

Fazant mev. Hume syrmaticus humiae pragtige manlike voëls van Thailand

Grys ​​poufasant polylektron bicalcarat

Veerpatroon vir agtergrond

Fasantstert jacana hydrophasianus chirurgus pragtige voëls van Thailand

Me hume pheasant sirmaticus gumium pragtige manlike voëls van Thailand

Veervorm vir agtergrond

Veervorm vir agtergrond

Fasantvere patroon

Voëlkaliumfasant (lophura leucomelanos)

Grys ​​poufasant (polyplektron bicalcarat) van aard

Grys ​​poufasant (polyplektron bicalcarat) van aard

Grys ​​poufasant (polyplektron bicalcarat) van aard

Hakan-stert fisante pragtige voëls van Thailand

Me hume pheasant sirmaticus gumium pragtige manlike voëls van Thailand

Fasantstert jacana hydrophasianus chirurgus pragtige manlike voëls van Thailand

Pin
Send
Share
Send
Send