Voëlgesinne

Cinnyris habessinicus

Pin
Send
Share
Send
Send


Palestynse suikerbekkie

Die Palestynse suikerbekkie is 'n voël uit die orde Passeriformes, die familie van suikerbekkies, die geslag Olive-bellied of Goose-bellied Sunbirds, wat in die Midde-Ooste en Sentraal-Afrika woon. Volwassenes voed hoofsaaklik op nektar, terwyl kuikens hoofsaaklik op insekte gevoer word, hoofsaaklik op ruspes. Liggaamslengte 10 - 11 cm, gewig ongeveer 8 g. Sterk seksuele dimorfisme. Genes in Februarie-Maart, tussen twee tot vier eiers, selde een, 'n hoë oorlewingsyfer van die nageslag. Dit is opmerklik vir die ongewone vorm van die nes, wat lyk soos 'n bottel met 'n hoogte van ongeveer. 10 cm, met 'n kraangat in 'n vertikale vlak in die "nek" -area twee tot drie sentimeter van bo. Natuurlike vyande is min; in stedelike gebiede is dit slegs huiskatte. Suikerbekkies het nie 'n ingebore vrees ontwikkel vir klein katte wat in die natuur afwesig is nie, en hulle herken jeugdiges maklik van ver af en vernietig hulle onmiddellik - selfs die wat nie geëet word nie.

Sy Hebreeuse naam, Tsufit, word soms in die letterkunde gebruik.

Die Palestynse Sunbird is in 2008 benoem vir die titel National Bird.

Pin
Send
Share
Send
Send