Voëlgesinne

Die eerste waarneming van die trekkende Delaware-meeu Larus delawarensis in die Omsk-streek

Pin
Send
Share
Send
Send


Dit lyk soos 'n grys meeu, maar is effens groter, met 'n kragtige bouvorm, met 'n dikker snawel. By 'n volwasse voël is die bokant liggrys, die wit apikale grense van tersiêre vliegvere, humerale bedekkings en inwendige vliegvere is vaag (in die duifmeeu kontrasteer hulle en staan ​​hulle skerp uit teen die agtergrond van 'n donkerder grys bokant). Die punte van die vlerke is swart met kleiner wit kolle op die eerste en tweede primêre vlug as in die duifmeeu. Bek met soliede swart streep. Die oë is liggeel (die grys meeu het donker oë). Die periokulêre ring is rooi tot oranje-rooi. In die winterkleed het die kop bruin kolle, gewoonlik donkerder en dikker as dié van die duifmeeu, wat die meeste op die nek en om die oë uitgespreek word. Die periokulêre ring is donker. Die ongevederde dele is gewoonlik helderder as dié van die Dove Gull (veral in die somer). Lengte 41-49, vlerkspan 115-135 cm.

Verspreiding

Dit woon in Noord-Amerika, maar trekvoëls word gereeld in Wes-Europa aangeteken, en minder gereeld in Sentraal- en Noord-Europa. Aan die oostelike kus van die Kaspiese See in Aktau is enkellopendes op 7 Januarie en 5 November 2015 waargeneem, dieselfde individu het van Desember 2016 tot Januarie 2017 op die wal van die stad gebly (Yasko A., birds.kz).

Inligtingsbronne

Olsen, K. M. & Larsson, H. Gulls van Noord-Amerika, Europa en Asië. 1ste uitgawe, Princeton University Press, 2004.103-111

Teks van die wetenskaplike werk "Die eerste waarneming van die trekkende Delaware meeuw Larus delawarensis in die Omsk-streek"

Russian Ornithological Journal 2017, Volume 26, Express-uitgawe 1418: 1060-1061

Die eerste waarneming van die swerwer Delaware-meeu Larus delawarensis in die Omsk-streek

Alexander Alekseevich Nefedov. Omsk-afdeling van die Russiese geografiese vereniging. E-pos: [email protected]

1 Februarie 2017 ontvang

Op 10 April 2016 in die natuurpark "Bird's Gavan" in die stad Omsk, sien ek 'n seemeeu wat onbekend van kleur is. Op die ys van die Middelbereik, langs die Baraba-meeu L. (heuglini) barabensis, was daar 'n meeu met 'n ligter verenkleur. Die belangrikste ding wat ek opgemerk het, was die swart "ring" op die snawel. Larus canus verskil van die grysmeeu, hoofsaaklik in die grootte van die lyf en die bek - soos die van die baraba-meeu, is die mantel ligter, die oë donkerder, die bene donkerder. Ek het daarin geslaag om net een keer 'n foto te neem, die voëls het verder gevlieg, die kwaliteit van die foto was swak (sien die foto), ek kon hierdie seemeeu nie dadelik identifiseer nie, ek het besluit om dit uit te vind. En ek het van fotografie vergeet. Na 8 maande op die webwerf "Birds of Kazakhstan" sien ek 'n foto van L. delawarensis uit die Kaspiese See, geneem deur Anna Olegovna Yasko. Later is dit in die Russian Ornithological Journal gepubliseer (Yasko 2017, p. 386). Ek het na my foto teruggekeer en hierdie meeu as L. delawarensis geïdentifiseer. Vir die Omsk-streek en Wes-Siberië is dit die eerste registrasie van hierdie spesie.

Barabinskaya Larus. (heuglini) barabensis en die Delaware Larus delawarensis meeu. Omsk. "Bird's Harbour". 10 April 2016. Foto deur die skrywer.

Yasko A.O. 2017. Ornitologiese waarnemings in die stad Aktau // Rus. ornitool. zhurn. 26 (1399): 382-394.

Russian Ornithological Journal 2017, Volume 26, Express-uitgawe 1418: 1061-1062

Die gebruik van ekster Pica pica lianas van die eerste druif Parthenocissus quinquefolia op soek na voedsel in die mure van hoë geboue

Nikolai Nikolaevich Berezovikov. Departement Ornitologie en Herpetologie, Instituut vir Dierkunde, Ministerie van Onderwys en Wetenskap, Al-Farabylaan 93, Almaty, 050060, Kazakhstan. E-pos: [email protected]

Op 26 Februarie 2017 ontvang

Onlangs was daar meer gevalle waar daar veertig Pica pica op soek was na voedsel op die mure van stadsgeboue (Nankinov 2013, Berezovikov 2014, Rezanov 2017). Na die publikasie van die boodskap "Magpies - wall climbers" in 2014-2016 in die stad Almaty, het ek minstens 15 keer die geleentheid gekry om die soeke van eksters op die mure van die drieverdiepinggebou van die Instituut na kos waar te neem. van Dierkunde. As daar van September tot Desember vroeër sulke verskynings opgemerk is, is daar in Januarie en Februarie ook veertig voedings op hierdie manier aangeteken. Soos voorheen het die voëls die leemtes meestal ondersoek, vasgeklou aan die gegalvaniseerde vensterbanke en aan die skeure en skeure agter die agterste skulprotsplate, wat met die mure van die instituut uitgevoer is. Entomoloog I.I. Temreshev (pers. Komm.) Het in November 2015 'n soortgelyke gedrag waargeneem in die Koktem-mikrodistrik, waar 'n ekster gevoed het in die gaping tussen die balkon en die paneel van die huis op die eerste verdieping van die huis. Toe dit ondersoek word, blyk dit 'n ou passeryn te wees, waarop baie blare, fragmente van takkies bedek met stof geprop is. Dit blyk dat hierdie vullis baie geleedpotiges ophoop, veral spinnekoppe Arachnida van verskillende families, hooimakers, duisendpote, ens. Onder hulle is die teenwoordigheid van meer as twee dosyn insekfamilies opgemerk: Gryllidae-krieke, Forficulidae-earwigs, Homo-ptera homoptera , plantluise Lygaeteidae sowel as ware Muscidae- en Calliphoridae-aasvlieë, Vespidae-perdebye, Neuroptera retinoptera, Lepidoptera lepidoptera, insluitend valkmotte en lepels. So 'n verskeidenheid ongewerweldes verklaar die buitengewone trofiese belangstelling van die eksters in verskillende skeure en leemtes.

Pin
Send
Share
Send
Send