Voëlgesinne

Voëltjie se tjirp van Mauritius - die oorspronklike het in die vergetelheid gesink

Pin
Send
Share
Send
Send


Russian Ornithological Journal 2015, Volume 24, Express-uitgawe 1109: 602-609

Voëltjie se tjirp van Mauritius - die oorspronklike het in die vergetelheid gesink

Albert Arkadyevich Lastukhin. Ekologiese en biologiese sentrum "Karash",

st. Koöperasie, 4, Cheboksary, Chuvash Republic, 428000, Rusland. E-pos: [email protected] Alexander Nikolaevich Shiryaev. Ambassade van die Russiese Federasie in Mauritius, P.O. Box 10, Queen Mary Avenue, Floreal, Mauritius

21 Januarie 2015 ontvang

Die fauna van die eilande word sterk beïnvloed deur uitheemse diere en plante. Sommige van hulle akklimatiseer suksesvol en beklee dominante posisies in natuurlike ekosisteme, verdring dikwels inheemse spesies en vorm basters daarmee. Op grond van hierdie algemene oorwegings en die omvang van sulke veranderinge, het ons 'n studie gedoen deur die klankuitsending van voëlstemme in een van die beskermde gebiede van die eiland Mauritius te monitor. Op grond van hierdie monitering en foto's het ons gedurende die loop van twee jaar (2013 en 2014) 'n databasis versamel en verwerk wat bestaan ​​uit 642 lêers, 30 vouers met 'n totale volume van 1,12 GB, wat deur die outeurs bewaar word. Klankseine van stemme is op 'n WAV / MP3 R-05-opnemer in stereomodus opgeneem met die volgende tegniese eienskappe: opname-reeks tot 48 kHz [Sampling rate], kwaliteit 256000 (bps) [Bitrate van MP3], 2 kanale (stereo ). Die opnames is geanaliseer met behulp van die programme: MP3Direct Cut, Sound Forge Pro 11.0 en Spectra Layers Pro 2.0.

Fig. 1. Krater van die vulkaan Trou aux Cerfs. Voëlklankmoniteringsplek. 17 Oktober 2014. Foto deur A.N.Shiryaev.

Die helling van die vulkaan Trou aux Cerfs (20.3179 ° S, 57.5132 ° O, Trou aux Cerfs) het 'n voorbeeldplatform geword vir ons klankmonitering van die voëls van die eiland. Dit is 'n krater van 'n uitgestorwe vulkaan, 300 m in deursnee en 80 m in diepte, naby die stad Cureppe (distrik Plein-Vilém, Republiek Mauritius). Hierdie vulkaan het die eiland Mauritius gebaar. Geleë op die pad wat Cürpip met Floreal verbind. Aan die onderkant van die krater is daar 'n klein meer omring deur welige houtagtige plantegroei.

Volgens 'n databasis wat voortdurend opgedateer word, is daar 100 voëlspesies in die voëlfauna van Mauritius, waaronder 6 endemies en 19 uitheemse spesies (Atkinson, Caddick 2013, Avibase 2015).

Die resultate van ons monitering van die klankuitsending van voëlstemme op die helling van Trou aux Cerfs word in die tabel weergegee.

Monitering van klankuitsending van voëlstemme op die vulkaanhelling Trou aux Cerfs.

Kyk na die Indo-Maleise Eurasiese Madagaskar-endemiese na Mauritius

Totaal 3 5 2 3 2

% 20 33.3 13.3 20 13.3

As gevolg van dataverwerking is die volgende spesies geïdentifiseer: blouduif Columba livia Gmelin, JF, 1789, Madagaskar tortelduif Nesoe-nas picturata (Temminck, 1813), gevlekte tortelduif Spilopelia chinensis (Scopoli, 1786), harige tortelduif Geopelia striata ( Linnaeus, 1766) Mauritian salangan Aerodramus francicus (Gmelin, JF, 1789), groennagreier Butorides striata (Linnaeus, 1758), moorhen Gallinula chloropus (Linnaeus, 1758), briljante kraai Corvus splendens Vieillot, 1817, manlike swaeltjie 1789), 'n regte bulbul Pycnonotus jocosus (Linnaeus,

1758), Mauritius witoog Zosterops mauritianus (Gmelin, JF, 1789), gewone myna Acridotheres tristis (Linnaeus, 1766), huismoss Passer domesticus (Linnaeus, 1758), groot maskerwever Ploceus cucullatus (Statius Müller 1776) Foudia madagascariens Linnaeus, 1766), golwende astrilda Estrilda astrild (Linnaeus, 1758), Mosambiekse kanievink Crithagra mo-zambica (Statius Müller, 1776).

Fig. 2. 'n Hibriede mannetjie van die rooi Madagaskar-voedselsoeker Foudia madagascariensis (die hele onderkant van die liggaam is rooi) en die Mauritiaanse voedselsoeker Foudia rubra (net die kop en keel is rooi) en die nes wat deur hierdie paar wevers gebou is. 17 Oktober 2014. Foto deur A.N.Shiryaev.

Fig. 3. Mauritius witoog witoog Zosterops mauritianus - endemies aan die eiland Mauritius. Trou aux Cerfs vulkaankrater, 9 Oktober 2014. Foto deur A.N.Shiryaev.

Fig. 4. Sonogram van die stemme van die Mauritiaanse witoog Zosterops mauritianus.

Soos blyk uit die tabel, behoort slegs 2 spesies, of 13,3%, tot die inheemse fauna, die res is indringend (uitgesonderd Cecropis sp.). Dit dui op die feitlik volledige agteruitgang van die plaaslike avifauna op die hange van die vulkaan Trou aux Cerfs. Die voëlkoor, natuurlik vir die eiland Mauritius, het nou amper heeltemal verdwyn. Van die endemie van die eiland is slegs die stem van die Mauritius-witoog geïdentifiseer en oor twee jaar (6,7%) opgeneem (Fig. 3, 4). Daarbenewens is 70-80% van die vokale eter gevul met baster-voedselsoorte Foudia madagascariensis x F. rubra en rooi-gesigse bulbul Pycnonotus jocosus wat deur die mens na die eiland gebring word.

Fig. 5. Rooiwangbulbul RusnoshoSrzhsh - dominante sangers op die eiland Mauritius. Kus van die eiland, 5 Desember 2014. Foto deur A.N.Shiryaev.

Tot dusver is slegs een spesie swaeltjies op die eiland Mauritius geïdentifiseer - die mascarene fedina-sluk Phedina borbonica (Avibase 2015, Sinclair, Landgrand 2003), wat ook in die omgewing van ons studie nesmaak. Daarom is die boodskap oor een of ander "rooi" sluk

dien as stukrag vir 'n noukeuriger bestudering van hierdie kwessie. Op 17 Oktober 2014, tydens 'n uitstappie om 08:30, fotografeer die tweede skrywer hierdie ongewone swaeltjie met 'n rooierige tint onder. Aangesien die prentjie onduidelik blyk te wees, is die soeke na beter gehalte vir nog vier maande voortgesit. Meer soortgelyke voëls kon egter nie gevind word nie. Desondanks kan op die foto die tekens van 'n sluk uit die genus Cecropis F. Boie, 1826, met vertroue onderskei word. In totaal is 9 spesies en 28 subspesies in hierdie soort bekend (Turner en Rose 1989).

Fig. 6. Mascarene fedina sluk PbvSta bogbotsa by broeiplekke. Mauritius, waterval van sewe watervalle. 4 Januarie 2015. Foto deur A.N.Shiryaev.

Fig. 7. Sluk van die genus Cecropis. Mauritius, Trou aux Cerfs vulkaankrater. 17 Oktober 2014. Foto deur A.N.Shiryaev.

Fig. 8. Rooiborssluk Cecropis semirufa. Foto's vanaf die internet.

Die foto's van hierdie swaeltjie het die volgende kleurelemente onthul: donker vlerkvere en stertvere, oranje buik, onderstert en nek, onderste dekmantels van primêre en sekondêre vlugvere, dun en lang stert gevou tydens vlug, maar gevleg in vlegsels, kort afgeronde kop . Geskikte spesies in terme van verspreiding en voorkoms is: Ceylon

die rooiborssluk Cecropis hyperythra (die kleur val heeltemal saam, maar daar word geglo dat dit endemies is aan Ceylon en nie die hele jaar daarvandaan wegvlieg nie), twee inwoners van tropiese Afrika - die rooiborssluk Cecropis semirufa (sy kleur val heeltemal saam met die wat ons waargeneem het, sien Fig. 8) en die reuse-swaeltjie Cecropis senegalensis (sy onderste dekmantels van primêre en sekondêre vlugvere is liggrys); dit kan nie uitgesluit word dat dit die rooibruinswael Cecropis daurica is nie . Op grond van die beskikbare data is ons geneig om te glo dat dit Cecropis semirufa is.

Fig. 9. Mauritius dodo Vlpsh cisi lish in Mauritius kom oral voor, maar slegs in die vorm van aandenkings. 1 Januarie 2013. Foto deur A.A. Lastukhin.

Volgens die resultate van 'n klankmonitering van twee jaar oud op die eiland Mauritius op 'n modelwerf aan die helling van die krater van die vulkaan Trou aux Cerfs, is die plaaslike avifauna byna volledig agteruitgegaan en vervang deur geïntroduceerde spesies wat deur mense of op ander maniere wat hier ingevoer is, op die eiland bekendgestel is, is onthul. Van die endemiese spesies is slegs die stem van die Mauritiaanse witoog geïdentifiseer en opgeneem. Op die eiland Mauritius word voëlsanglug hoofsaaklik deur immigrantspesies voorgestel. Mauritian Foudia rubra, 'n baie seldsame endemiese spesie van Mauritius, is vatbaar vir verbastering met die rooi Madagaskar Fudi. As gevolg hiervan kan dit binnekort verdwyn en slegs in die vorm van aandenkings bly, soos die beroemde Mauritian dodo Raphus cucullatus.

Atkinson P.W., Caddick J.A. 2013. Kontrolelyste van die voëls van Afrika // www.africanbirdclub.org http://www.africanbirdclub.org/countries/checklists/index.html

Sinclair I., Landgrand O. 2003. Voëls van die Indiese Oseaan-eilande: Madagaskar, Mauritius,

Réunion, Rodrigues, Seychelle en die Comore. Struik: 1-184. Turner A., ​​Rose C. 1989. Swallows and Martins: An Identification Guide and Handbook. Roer: 1-258.

Russian Ornithological Journal 2015, Volume 24, Express-uitgawe 1109: 609-612

Vergaderings van die groot reiger Casmerodius albus by die Rybinsk-reservoir in die Jaroslavl-streek

Dmitri Vladimirovich Kulakov. Sint Petersburg-tak van die Instituut vir Geo-ekologie vernoem E. M. Sergeeva RAS, Sredny Ave., 41, St. Petersburg, 199004, Rusland. E-pos: [email protected]

13 Februarie 2015 ontvang

Die groot aigrette Casmerodius albus is 'n kosmopolitiese spesie, wydverspreid in die tropiese en gematigde gebiede, wat in alle vastelande woon behalwe Antarktika en Australië. In Oos-Europa strek die noordelike nesgebied van hierdie spesie tot in die suide van Belo-Rusland, Bryansk, Tambov en Samara (Grishchenko 2011). Op die oomblik word 'n verplasing van die variëteit van hierdie spesie na die noorde waargeneem. Die feit dat die groot aigrette geneste is, is bevestig in die Kaluga-streek (Gorshkov 2014), vergaderings van hierdie spesie is opgeteken in Pskov (Fetisov 1998, 2007, Fetisov, Ivanov 2003, Gorchakov 2014), Leningradskaya (Kovalev 2001, 2013, Boguslavsky 2010, Golovan 2011), Novgorod (Aleksandrov 2008, Zueva 2008), Vologda (Key. 2000), Tver (Nikolaev, Shmitov 2008), Ivanovo (Melnikov et al. 2005), Ryazan-streke (Cheltsov, Cheltsov 2003) en in Moskou (Avilova 1990). Daar is selfs 'n migrerende groot reiger waargeneem aan die Lachameer in die Kargopol-distrik van die Arkhangelsk-streek (Andreev 2004).

As 'n seldsame swerweragtige spesie is die grootreiger opgeteken in die Darwin-reservaat (Nemtsev 1988); dit is aangetref op die Kostroma-oorstromings van die Gorky-reservoir, waar daar waargeneem word wat in vlak water voed tussen die talle koloniale nesgrysreiers Ardea cinerea ( Golubev 2011).

Pin
Send
Share
Send
Send