Voëlgesinne

Oostelike kluis

Pin
Send
Share
Send
Send


U gebruik 'n verouderd blaaier. Gradeer u blaaier op om u ervaring te verbeter.

Yaroslavl, Shevelyukha st., 137

  • Gewone buizerd
  • Engelse naam: Gewone buizerd
  • Latynse naam: Buteo buteo
  • Gesin: Hawk
  • Beskerm deur: Die gewone buizerd is een van die mees algemene en talle roofdiere. Die totale aantal is meer as 1 miljoen individue. Volgens internasionale kwalifikasies behoort dit tot die spesie waarvan die bestaan ​​die minste kommer wek.
  • Bewaringstatus: Lae risiko van uitwissing
  • Dieretuin ligging: Hoefdierpark
  • Habitat
  • Kenmerke van die uitsig
  • Voorkoms
  • Lewensstyl
  • Dit is interessant!

Dit word feitlik dwarsdeur Europa versprei en woon in 'n bosagtige gebied, vanuit die noorde begrens deur die Noordpoolsirkel, uit die suide deur die boomlose woestyne van Sentraal- en Sentraal-Asië en Iran. Lei 'n sittende leefstyl.

Dit voed op klein soogdiere: eekhorings, veldmuise, rotte, hase en klein voëltjies. Kan ook aas eet.

Hulle maak nes in die bos, op die takke van bladwisselende (berk, populier, asp) of naaldbome (denne, spar, spar) op 'n hoogte van 4-15 m bo die grond. Die nes is gebou van droë takkies en vleg dit dan met ou gras. Groen takkies kan ook gebruik word, veral as die kuikens uitbroei. Lê 3-4, minder dikwels 5 eiers met ongeveer spierwit skulpe bedek met bruin of rooi kolle. Oviposisie vind plaas in April-Mei, die inkubasietydperk duur 33-36 dae. Waarskynlik is albei ouers betrokke by inkubasie. Kuikens broei einde Mei-Junie uit, aan die begin is hulle met bruinerige dons bedek. Beide die mannetjie en die wyfie voer die kuikens totdat hulle kan vlieg. Kuikens kan binne 43-50 dae opstyg. As die eerste kroos om een ​​of ander rede nie plaasvind nie, kan die wyfie die tweede koppelaar per seisoen uitstel.

Hierdie soort voëls speel nie 'n spesiale ekonomiese rol nie, maar die voordeel is dat hulle 'n groot aantal knaagdiere vernietig.

Die gewone buizerd is 'n mediumgrootte voël, lyflengte 51-57 cm, vlerkspan 110-130 cm. Wyfies is gewoonlik groter as mans. Die kleur wissel baie, van bruin tot donkerbruin. In vlug is ligte kolle op die vlerke van onder af sigbaar. In die reël is jeugdiges meer bont. Gewone buizards het 'n neusstem wat herinner aan die miaau van 'n kat.

Verkies woude wat afwissel met weivelde en grasvlaktes. Dit jag in oop ruimtes, hang stadig in die lug, of meestal vanuit 'n hinderlaag op 'n verhoog. In geval van migrasie arriveer hulle middel April - middel Mei, afhangend van die klimaat op die plek van die somerhuis. Herfsmigrasie (indien enige) begin middel Augustus-vroeg in September, in die noordelike streke, middel laat September. Gedurende die vlug dwaal hulle gewoonlik in groot troppe in.

Die terrein van die gewone buizerd is nie net die gebied nie, maar ook die lugruim daarbo (tot 240 m). In die geval dat enige ander uitheemse voël in die lug verskyn oor die gebied van die akkedis, begin die roofdier hom amper dadelik aanval. Voëls wat bokant die aangewese hoogte bo die gewaad vlieg, word eenvoudig deur die roofdier geïgnoreer.

Mongolië. 9 seëls sonder gom. Gewone buizerd (Latyns Buteo buteo). Van die reeks "Roofvoëls" "Die voëls van Kazakstan". Almaty, 2005. Dementyev G.N., Gladkov N.A. "Voëls van die Sowjetunie". Jaargang 1. Moskou, "Soviet Science", 1951.V.K. Ryabitsev. "Voëls van Siberië". Moskou-Jekaterinburg, Uitgewershuis "Cabinet Scientist", 2014.

Nuwe gebruikers

  • Spoor
  • ffgrgt
  • eugenka
  • Svetlana
  • Amelia
  • Svetlana
  • Irina

Pin
Send
Share
Send
Send