Voëlgesinne

Aulacorhynchus haematopygus

Pin
Send
Share
Send
Send


Toekan (lat. Ramphastidae) - 'n familie van voëls van die orde speg. Toekans het 'n ongekende groot, laterale saamgeperste, helderkleurige snawel. Die snawel self is, ondanks die grootte daarvan, egter nie so swaar soos dit lyk nie, weens die aanwesigheid van lugholtes daarin. Die grootste verteenwoordigers van die orde van houtkappers. Daar is 37 voëlsoorte, gegroepeer in 6 genera.

Toucans bewoon die tropiese woude van Amerika van die laagland en die berg (tot 3000 m) van suid van Mexiko tot Noord-Argentinië. Hulle maak nes in natuurlike gate of holtes wat deur houtkappers gekap word.

Hierdie voëls het hul naam gekry as gevolg van die feit dat verteenwoordigers van een van hul spesies iets soos "tokano!" Skree.

Beskrywing

Opvallend vir hul voorkoms. Die eerste ding wat u opval, is die buitensporig groot, helderkleurige snawel. Die lengte is byna gelyk aan die lengte van die voël. Die groot snawel veroorsaak geen ongemak vir die voël nie: dit is baie lig as gevolg van die pneumatiese holtes daarin. Die bek van 'n toekan verskil baie van die van 'n volwasse voël. By kuikens is dit plat en die onderkaak is ietwat langer en breër as die boonste, dit vergemaklik die gryp van voedsel wat deur volwasse voëls gegooi word. Die tong van toekans is lank, sy voorste gedeelte en rande is omgerand, wat dit 'n veeragtige voorkoms gee. Die vel om die mondhoeke en om die oë is nie veeragtig en helderkleurig nie. Kontrasterende verekleur. Meeste van die verekleed het gewoonlik 'n verskeidenheid helder gebiede teen die swart swart agtergrond. Die voete en bene van hierdie voëls is in helder kleure geverf. Daar is toeka's wat so bont is dat hulle in hierdie opsig nie minderwaardig is as die helderste papegaaie nie. Toucans is skaars opvallend onder bosgroen, veral nie as hulle rustig in die krone van bome sit nadat hulle gevoed het nie: jy sou dink dat 'n groot helder vlinder uit die blare loer. Die stert van toekans is gewoonlik kort, reguit gesny en bestaan ​​uit 10 stertvere. By sommige soorte is dit taamlik lank en getrap, dit wil sê die buitenste stertvere is die kortste, die volgende is langer, ens., En die middelste stertvere is die langste. Die kort en wye vlerke het elk 11 primêre vliegvere. Die pote is sterk en groot, vier-tone, aangepas om in bome te klim.

Vanweë hul ongemaklike groot lyf en groot bek vlieg toekane nogal hard. Nadat hy opgestyg het, kry hy die hoogte en beplan hy dan in die gewenste rigting en beskryf wye sirkels in die lug. Hierdie voëls vermy langafstandvlugte. Toekans bring die hele tyd in die krone van groot bome deur, waar hulle vrugte voed. Voëls is nuuskierig, hulle jaag roofvoëls saam en vergader in groot troppe om 'n mede-gewonde of gevang deur 'n roofdier te help.

Voortplanting

Toekane is monogame voëls. Hulle maak nes in boomholtes. Die koppelaar bestaan ​​uit 1-4 blink wit eiers wat aan albei punte eweredig afgerond is. Albei ouers broei die koppelaar uit. In klein spesies duur die inkubasie 2 weke, by groot spesies 'n bietjie langer. Kuikens broei heeltemal hulpeloos, naak en blind. Hulle bly 6 tot 8 weke in die holte.

Kos

Uit die aard van hul kos is toekan voedende voëls wat voed op uitsonderlike sappige vrugte (byvoorbeeld piesangs) en bessies. Kepe op die snawel help die voël om vrugte vas te hou en oop te maak. Hulle kan egter spinnekoppe eet, sommige ongewerweldes, soms akkedisse en selfs klein slange. Soms sleep hulle kuikens en eiers uit die neste van ander voëls.

Gesonde kommunikasie van voëls

Die stem van verskillende soorte toekans is anders, maar by alle voëls is dit hard, skerp en skril. Dit kan vergelyk word met die gekwaak van 'n padda of die geblaf van 'n hondjie.

Verhouding met die plaaslike bevolking

Plaaslike inwoners jag hulle intensief vanweë die heerlike vleis wat gereeld geëet word. Die pragtige vere van hierdie voëls, sowel as die oranje vel met klein verekleed, wat in baie soorte van die bors verwyder is, word as versiering gebruik.

Gevange

Toekans word gekenmerk deur groot liggelowigheid en intelligensie, en kan daarom maklik getem word. In gevangenskap eet hulle byna alles wat aan hulle gegee word. Vleis, brood, pap, 'n verskeidenheid vrugte, verskillende ongewerweldes, visse, reptiele, klein soogdiere, sade en sappige kruie, eiers.

Gebruiksinligting

Foto "Crimson Toucanet - Aulacorhynchus haematopygus, 'n pragtige groen toekan uit Suid-Amerikaanse woude, Amagusa, Ecuador." kan vir persoonlike en kommersiële doeleindes gebruik word volgens die voorwaardes van die gekoopte royalty-vrye lisensie. Die beeld kan in hoë resolusiekwaliteit tot 3873x2595 afgelaai word.

  • Die land: Tsjeggiese Republiek
  • Ligging: Buite
  • Beeldoriëntasie: Horisontaal
  • Times of Day: Dag
Depositphotos
  • Oor foto voorraad
  • Ons planne en pryse
  • Besigheidsoplossings
  • Depositphotos-blog
  • Verwysingsprogram
  • geaffileerde program
  • API-program
  • Vakatures
  • Nuwe beelde
  • Gratis beelde
  • Registrasie van verskaffers
  • Verkoop voorraadfoto's
  • Engels
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Russies
  • Italiano
  • Portugees
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexiko)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Portugees (Brasilië)
  • Magyar
  • Oekraïens
  • Bahasa Indonesië
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Inligting
  • Vrae wat gereeld gevra word
  • Alle dokumente
  • Voël vlieg - Fototydskrif
Kontakte
    +7-495-283-98-24
  • Regstreekse klets
  • Kontak Ons
  • Resensies oor Depositphotos
Lees ons
  • Facebook
  • Twitter
  • VK
Beskikbaar inBeskikbaar in

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, VSA. Alle regte voorbehou.

Pin
Send
Share
Send
Send