Voëlgesinne

Gesin Krassovye (lat

Pin
Send
Share
Send
Send


Hierdie term het ander betekenisse, sien Trumpeters (onduidelikheid).

(lat. psofie) is die enigste soort kraanvoëlagtige voëls uit die familie
Psophiidae
... Dit bevat slegs 3 soorte voëls wat in die Amasone-rivierbekken in Suid-Amerika woon. Hulle het hul naam te danke aan die klankagtige stem wat deur mans uitgesaai word en wat vaag soos die geluid van 'n trompet lyk. Die morfologie van hierdie voëls is soortgelyk aan ander verteenwoordigers van hyskraanagtige voëls (hyskrane, herders, heide en sultans), maar wetenskaplikes kan nie finaal besluit aan watter ander familie hulle toegeskryf moet word nie.

Een van die belangrikste skakels in die evolusie van trompettiste is die diere wat in die boonste vlak van die bos woon - spinnekoppe (Atelinae

), huilers, toekans, papegaaie en ander diere. Voëls vlieg nie goed nie en kry hul kos onder die bosvullis - waar ape en voëls stukke vrugte gooi.

Trompetters wat in groepe reis, vertoon 'n vorm van sosiale organisasie wat skaars van aard is - samewerkende poliandrie. In hierdie stelsel woon een dominante vrou saam met verskeie dominante mans, maar die hele groep neem deel aan die versorging van die kuikens. Daar word geglo dat so 'n organisasie gestig is as gevolg van die behoefte om 'n groot gebied gedurende die droë seisoen te beskerm, wat swak is vir voedsel - saamwoon help om die nageslag teen talle roofdiere te beskerm.

Beskrywing

Trompetters is vergelykbaar met huise, hul lengte is 43-53 cm en hul gewig is ongeveer 'n kilogram. Die kop is relatief klein, die nek is lank. Die snawel is kort, skerp, sterk, met 'n afwaartse rant. Die agterkant is opvallend gebuk, die stert is kort. Die voëls lyk ietwat vet en ongemaklik, maar in werklikheid is die liggaam redelik skraal en bedek met effens afgeronde vlerke. Die bene is lank, aangepas vir vinnige hardloop. Net soos hyskrane en herders, het trompetters 'n hoë agtertoon op hul voete.

Die verekleed van al drie soorte is meestal donker, veral aan die binnekant van die vleuels word daar verskille opgemerk: in die grysrug-trompetter (Psophia crepitans

) hulle is grys, die groenvlerk-trompetter (
Psophia viridis
) is heldergroen en die witvlerk-trompetter (
Psophia leucoptera
) kontrasterende wit. Die uitgebroeide kuikens is bedek met bruin-swart gestreepte kamoefleer, wat hulle help om weg te kruip vir roofdiere tussen die bosvullis. Kuikens ontwikkel volwasse verekleed na ongeveer ses weke.

Lewensstyl

Op soek na voedsel kom trompettiste in groepe van 3-12 voëls bymekaar. Hulle dwaal die grond rond en draai die blare om op soek na insekte en gevalle plantvrugte. Gedurende die droë seisoen kan so 'n gebied redelik groot wees, en soms kan twee mededingende groepe mekaar ontmoet. As die ongenooide gaste opgemerk word, hardloop die hele groep, sonder geraas, vinnig na hulle toe. Wanneer hulle naderkom, gee hulle 'n harde kenmerkende territoriale uitroep, en spring, gooi hulself na hulle toe, terwyl hulle vlerke klap en wyd skree. Die geveg duur voort totdat die indringers die gebied verlaat.

Hulle het 'n hoogs ontwikkelde hiërargie van ondergeskiktheid - dit demonstreer die afhanklikheid daarvan, die voël hurk en sprei sy vlerke voor die dominante uit. In reaksie daarop kan hy sy vlerke effens ruk. Trompetters hou daarvan om ander lede van hul groep kos te gee, die dominante voël kan dalk vir homself kos eis met 'n spesiale oproep. Soms kan trompettiste 'n denkbeeldige geveg onderling reël, hul vlerke voor mekaar klap en longe na-aap. As daar net een trompetter is, kan 'n klip of blare 'n denkbeeldige mededinger wees.

Trompetters oornag op die takke van bome, 9 m bo die grond. Die beskerming van die gebied stop selfs nie snags nie, met gereelde tussenposes word 'n territoriale uitroep gehoor.

Hierdie voëls voed hoofsaaklik op vrugte en verkies sappige vrugte sonder 'n dik skil. Die meeste vrugte wat geëet word, groei op plante in die onderste laag, of word deur ape en ander diere van bo af laat val. Benewens plantvoedsel, eet hulle ook kewers, miere, termiete en ander insekte, hul eiers en larwes.

Voortplanting

Van besondere belang vir wetenskaplikes is 'n seldsame vorm van die reproduktiewe kommunikasiestelsel van trompetters - samewerkende poliandrie, waarin die dominante vrou saam met verskeie dominante mans woon, terwyl die hele groep na die nageslag omsien.

Geregtigheid begin voor die aanvang van die reënseisoen. Twee maande voordat die eiers gelê word, begin 'n paar trompetters 'n plek soek vir 'n toekomstige nes. Die neste word gewoonlik in 'n vurk in 'n boom of in 'n wye holte bokant die grond gebou. Takkies wat naby gevind word, word aan die onderkant van die nes gevoeg. Gedurende hierdie tyd voer die dominante man die rituele voeding van die dominante wyfie uit. Met die begin van die broeiseisoen begin die mannetjie met ander mans in die groep meeding om die reg om die wyfie te besit. Nadat sy 'n mannetjie gekies het, wys die wyfie vir haar haar agterkwart en vra hom om te paar.

Die wyfie lê gemiddeld drie spierwit eiers. Hoofsaaklik dominante manlike en vroulike broeikas, ander mans help hulle van tyd tot tyd hierin. Die inkubasietydperk duur 27 dae. Die kuikens wat aanvanklik verskyn, is heeltemal afhanklik van hul ouers en verskil hierin aansienlik van hyskrane en herders, waarvan die nageslag altyd broedsoorte is.

'N Tropiese voël met hondagtige gedrag: 'n seldsame grysrug-trompetkuiken wat by die dieretuin uitgebroei het

'N Kuiken van 'n seldsame grysrug-trompetter het in die Moskouse dieretuin uitgebroei. Hierdie spesie word in die Internasionale Rooi Boek gelys as naby aan kwesbare. Die nageslag het 'n paar grysrug-trompettiste verkry wat hulle gebring het Suid-Amerika verlede November. Voor dit was dit moontlik om meer as 50 jaar gelede verteenwoordigers van 'n seldsame voëlspesie in die dieretuin van die hoofstad te sien.

'Die eenjarige man en vrou het lankal by die nuwe omstandighede aangepas en gewoond geraak aan hul omheining en die personeel wat daarvoor sorg. Om die voëls nie te steur nie, het voëlkykers in hul voëls rondgery en elke beweging het baie stadig beweeg. Enige onbekende geluid kan die toeters laat paniekerig raak en om die hok jaag, terwyl hulle vlerke klap. Dit het meer as een maand geduur, sowel as die geduld van ons spesialiste, om die voëls in 'n nuwe huis te vestig en op te hou om angstig te voel. Hulle het geleidelik aan mekaar gewoond geraak en 'n paartjie gevorm. Die aankoms van die langverwagte kuiken was vir ons 'n vreugdevolle en belangrike gebeurtenis. Ons hoop dat hierdie voëlfamilie gereeld nageslag sal oplewer, ”het Svetlana Akulova, hoofdirekteur van die Moskouse dieretuin, gesê.

Manlike en vroulike grysrug-trompette aanvaar mekaar nie altyd nie. Soms is dit moeilik vir voëlkykers om 'n geskikte paar te vorm, want trompetters is vatbaar vir eksterne stimuli en spanning.

In die somer, gedurende die paarseisoen, kon besoekers aan die dieretuin in die hoofstad kyk dansende trompette... Die mannetjie en die wyfie het mekaar oral gevolg en gereeld "gesels" - kenmerkende stil geluide uitgeruil, wat herinner aan 'n tromrol.

Volgens Svetlana Akulova is die grysrug-trompetters wat na die dieretuin van Moskou gebring is, baie jonk en het hulle nog nooit 'n nageslag gehad nie. Hulle het nog nie ouerskapervaring nie. Die voëls het onrustig gedra terwyl hulle die eier gekweek het. Om te verhoed dat die voëls dit per ongeluk breek, het die voëlkundiges die eier geneem en in 'n spesiale broeikas geplaas. Kundiges het hom voortdurend dopgehou totdat die kuiken uitgebroei het. Sy geboortegewig het nie oorskry nie 75 gram.

'Van die eerste dae van sy lewe af was die baba speels, nuuskierig en vreesloos. Hy het vinnig gewoond geraak aan die werknemers van die dieretuin, hulle herken toe hulle hulle ontmoet en gevolg, vinnig met lang bene gevinger. As die werkers hurk, klim die klein kuiken dadelik op hul knieë en vandaar op hul skouer. Dit is waar die baba die meeste daarvan hou om te sluimer, ”het die direkteur van die dieretuin gesê.

Die kuiken van die grysrug-trompetter is al een maand oud. Sy gewig het toegeneem tot 411 gram en groei steeds elke dag. Die voël se dieet bevat 'n mengsel van groente en kruie, krieke, eiers, vrugte en graan, asook die nodige minerale aanvullings. Besoekers aan die dieretuin van Moskou kan die groeiende trompetspeler in die regtervleuel van die paviljoen "House of Birds", sy voëlhok is aangrensend aan kasuarisse en toekans. Die baba sal later onder die sorg van die ouers geneem word wanneer hy sterker word en uiteindelik daaraan gewoond raak.

Grysrugtrompetters kan in die natuur in Guyana en buurlande gevind word. Hulle woon in groot troppe van vyf tot ses tot 30 individue en maak nes op die grond. Neste is klein depressies wat wyfies grawe voordat hulle eiers lê. Maar die voëls oornag hoog in die bome.

In groepe trompetters is daar rigiede hiërargie... Die oorheersende voël eis gehoorsaamheid van kongenes, wat hul gehoorsaamheid uitspreek deur te hurk en hul vlerke te sprei. Groeplede voer gewoonlik die leier in en gaan eet by sy eerste huil. Gedurende die paarseisoen kan die hoofvrou die hofmakery van verskeie mans op dieselfde tyd neem. Verteenwoordigers van hierdie spesies sorg vir kuikens almal saam, dus word die baba altyd omring deur die aandag van ouer familielede. Die natuurlike voëlpopulasie neem jaarliks ​​af weens ontbossing en onwettige jag.

Gemaakte grysrug-basuiniers is gewoonlik baie geheg aan mense. Vanweë hul karakter en gewoontes, selfs in vergelyking met honde: Hulle kan opdragte uitvoer en die gebied teen buitestaanders verdedig, of dit nou ander voëls, diere of mense is. Inwoners van Suid-Amerika hou hierdie voëls dikwels as troeteldiere aan.

Die trompetters weeg gemiddeld twee kilogram en die liggaamslengte is 55 sentimeter. Die vernaamste deel van die verekleed is swart met 'n pers tint, die vere op die onderrug en die vlerke is gryswit en rooierig, en op die nek is daar verskeie rye kort pers en blou vere wat dien as 'n soort versiering. Hierdie voëls het lang dun bene en kort tone met skerp kloue. As daar gevaar kom, gee trompetters, in plaas van daaglikse tromme, skril kort uitroepe wat vir kilometers ver gehoor kan word.

In die warm seisoen is meer as 150 kleintjies in die dieretuin gebore. Onder hulle tel Oos-Siberiese lynxe, Dagestan-toere, horingbokke, rooi en pienk flaminke, asook verteenwoordigers van ander seldsame spesies. Die aanvulling van hierdie jaar het ook plaasgevind in die voëls wat in die nuwe gebied langs die "Birds and Butterflies" -paviljoen woon. 'N Paar Dalmatiese pelikane het byvoorbeeld twee kuikens uitgebroei, terwyl 'n pienk pelikaan een uitgebroei het.

Die dieretuin van Moskou vul sy versameling, wat al meer as duisend soorte diere bevat, gereeld aan. In 2020 het erdvark en drie pare gentoo-pikkewyne die eerste keer hier verskyn. In 2018 het twee Amur-tiere, 'n Bos-kat in die Verre Ooste, 'n sekretarisvoël, kuifgokko en 'n trompettervoël hulle in die dieretuin gevestig. In 2020 sal daar 'n Poitou-donkie, 'n xenosaurus, witkop Sakas en Binturongs wees, asook 'n mannetjie van die seldsame man en 'n wolf en drie Balinese spreeus. Die Metropolitan dieretuin neem permanent deel aan internasionale programme vir die bewaring van seldsame diersoorte.

Pin
Send
Share
Send
Send