Voëlgesinne

Bergklopperroes

Pin
Send
Share
Send
Send


Kluisenaars , of bont merel (lat. Catharus guttatus) Is 'n sangvoël van die lysterfamilie.

Beskrywing

Die kluisenaarsluis is 18 cm lank, die verekleed is olyfgroen aan die bokant en aan die sykante, en geelbruin aan die onderkant met donker kolletjies op die bors. Ander tekens is 'n rooierige stert en wit sirkels onder die oë. Die skoonheid van die stadige, dalende dreunsang wat gereeld in die boomtoppe uitgevoer word, is opmerklik.

Habitat

Die Hermit Thrush is 'n somervoël in die noordelike woude en beboste berge van Noord-Amerika wat vir die winter na Sentraal-Amerika tot in Guatemala migreer.

Kos

Die kluisenaarsluis soek na kewers, perdebye en vlieë op die grond of tussen plante. Vrugte, veral bessies, vul die dieet aan.

Voortplanting

Gedurende die huidige tydperk beset die mannetjie 'n plek waar slegs vroulik paringsgereed is. Hulle bou 'n kompakte, massiewe komvormige nes van plantmateriaal en sip, gewoonlik op die grond onder 'n naaldboom, en lê 3 tot 6 eiers. Die mannetjie voer die wyfie en help om die kuikens te voed, wat na ongeveer 12 dae onafhanklik word. Dikwels maak die ouers ook 'n tweede keer nes. Dikwels probeer 'n bruinkop-koeikas 'n eier in die kluisenaarsnes plaas, wat hy dikwels nie raaksien nie en verhoog gevolglik iemand anders se kuiken.

Notas (wysig)

Inligting oor Hermit Thrush-bruinrugDie waardes
BewaringstatusLC - Minste kommer
SinoniemeOmao
Verouderde Latynse name vir voëlsMyadestes obscurus var. occidentalis, Myadestes obscurus
GroepPasseriene / Passeriformes
GesinLijsters / Turdidae
GeslagMyadestes
Neste-areaSentraal Amerika

  • Lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
  • Bel, © Richard E. Webster
  • Bel, lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
TongOordrag
EngelsBruinrug-solitêre, Hawaiiaanse sproei, bruinrug-solitaar
Hongaarsbarnahátú klarinétmadár
DeensBrunvinget klarinetfugl
SpaansSolitario dorsipardo, Clarín Jilguero, Clarin jilguero, Solitario Dorsipardo, Jilguero lomicafé
ItaliaansSolitario dorsobruno
Katalaanssolitari d'ales brunes
Chinees
Chinese tradisionele
Litausrudnugaris atsiskyrėlis, Rudnugaris atsiskyrėlis
DuitsBraunrückenklarino, Braunrücken-Klarino, Hawaiiklarino
NederlandsBruinrugsolitaire, Bruinrug-solitaire
NoorsTøylesolitærtrost, Omao
Poolsklarnetnik brązowoskrzydły, Klarnetnik siwy, klarnetnik brazowoskrzydly
RussiesOmao
Slowaaksdrozdovec borovicový, drozdovec havajský
Finsruostesiipirastuli, Ruostesiipirastuli
FransSolitaire a dos brun
Tsjeggieslesňák hnědohřbetý, lesňák havajský, Skalnícek hnedohrbetý
Sweedsmexikansk solitärtrast, Omao
Japanneesク リ セ ヒ ト リ ツ グ kur, kurisehitoritsugumi

Mountain Hermit Thrush voël inligtingDie waardes
BewaringstatusLC - Minste kommer
Verouderde Latynse name vir voëlsMyadestes townsendii, Ptiliogonys [sic] townsendi
GroepPasseriene / Passeriformes
GesinLijsters / Turdidae
GeslagMyadestes
Neste-areaSentraal-Amerika, Noord-Amerika

  • Lied, © Richard E. Webster
  • Bel, frases, © Richard E. Webster
  • Frases, © Richard E. Webster
  • Bel, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
  • Lied, © Richard E. Webster
TongOordrag
EngelsTownsend's Solitaire, Townsend's Ptilogonys, Townsend's Flycatcher, Townsend's flycatching Thrush
HongaarsTownsend-klarinétmadár
DeensKlarinetfugl
YslandsSkrækþröstur
SpaansSolitario norteño, Clarin norteño, Clarín Norteño, Solitario Norteño
ItaliaansSolitario di Townsend
Katalaanssolitari de Townsend
Chinees
Chinese tradisionele
LetsTaunsenda strazds
LitausTaunsendo atsiskyrėlis
DuitsTownsendklarino, Bergklarino, Townsend Klarino
NederlandsBergsolitaire, Townsend-solitaire
NoorsGråsolitærtrost
Poolsklarnetnik północny, klarnetnik pólnocny
Russies
Slowaaksdrozdovec čečinový
Finsliuskerastuli, Liuskerastuli
FransSolitaire de Townsend
Tsjeggieslesňák západní, Skalnícek Townsenduv
Sweedsnordlig solitärtrast, Nordlig solitärtrast
Estiesnäpprästas (põhja-näpprästas)
Japanneesハ エ ト リ ツ グ ミ, haetoritsugumi

Hermit Thrush (Catharus guttatus) bereik 'n lengte van ongeveer 20 cm. Die kleur van sy verekleed is olyfgroen aan die bokant en aan die sykante, en geelbruin aan die onderkant met donker kolletjies op die bors. Ander kenmerkende kenmerke van die kluisenaarsluis is sy rooierige stert en wit sirkels onder die oë. Soos baie swartvoëls, sing hierdie voël pragtig. Die kluisenaars sproei neste in die naald- en gemengde woude en beboste berge van Noord-Amerika, en vir die winter migreer dit na Sentraal-Amerika tot in Guatemala.

Pin
Send
Share
Send
Send