Voëlgesinne

Siberiese Grouse / Falcipennis canadensis

Pin
Send
Share
Send
Send


STATUS. Klein spesies (II-kategorie)

Habitat: 'n Skaars, onvoldoende bestudeerde spesie waarvan die aantal vinnig afneem en endemies is aan Rossimi. Vleuelengte 175 - 200 mm. Bosgebied van die Verre Ooste.

Verspreiding. Die grens tussen die ryperde loop van Okhotsk tot in die suidweste langs die rivier. Mei na die dorpie Nelkan en verder wes na die vallei van die rivier. Apdan. Hier dek die ryperye die Aldano-Uchursky-rif (moontlik die bolope van die Olekma-rivier), dan gaan die grens langs die suidelike hange van die Stanovoy-, Yanalsky-, Tukuringra-Dzhagdy-reekse en dan langs die boonste dele van die Oldoi en Urkana-riviere by die aansluiting van die Stanovoy- en Dzhugdzhur-reekse. Zeya. In die suide beslaan die gebied die stroomgebied. Selemdzhi, die boonste dele van die bekkens van die Bureya- en Kura-riviere en gaan na die Amur. Vanaf die regteroewer van die Amur, die verspreidingsgebied van die spesie langs die xp-as. Sikhote-Alin vorm 'n diep wig tot by die rivierwater. Bol. Ussurka en 'n bietjie verder suid. Aan die oostelike hange van die Sikhote-Alin gaan die grens na die meer. Bol. Kizi en tot aan die oewer van die Tatar-seestraat (1 - 5). Buite ons land kan Siberiese koring net in Noord-China gevind word (1 - 3).

Oral word 'n afname in die habitatarea van die spesie waargeneem. In die 50's. op Sakhalin is Siberiese koring noord van die Dolinsk-Kholmsk-lyn gevind tot by die Schmidt-skiereiland, bewoon van sparrenwoude in die Oos-Sakhalin, Kamyshev, Nabilsky en ander rante, waar dit waarskynlik nou verdwyn het (1, 6 - 8) . Daar was geen hoewe in die omgewing van die meer nie. Evoron en naby die stad Okhotsk. In baie gebiede van die BAM-sone het hierdie voël 'n seldsaamheid geword of heeltemal verdwyn (9).

Tipiese habitatte is swaar besaai, donker naaldagtige taiga van Ayan-spar en spar op die hange van heuwels en berge met klein helder glasies en 'n bedekking van wilde roosmaryn en mos. In die somer kan Siberiese rypies verskillende soorte naaldbosse en bessielande bewoon, maar in die winter het dit spar en spar nodig, wat die belangrikste (indien nie die enigste) voedselnaalde bied (1, 4, 7).

Kruise word gekenmerk deur effense seisoenale vertikale bewegings: in die somer klim voëls die berge op na die gordel van seder-elfbome, en in die winter versamel hulle langs kreke begroei met donker naaldagtige taiga (1 - 3.10).

Die aantal. Die totale getal is onbekend. In die grootste deel van die reeks is die spesie skaars en kom dit sporadies voor. In die vroeë 70's. in die boonste dele van die rivier. Suluk, gedurende die nesperiode op 'n erf van 18 vierkante kilometer, is 8 paar Siberiese grousse aangeteken. In die gebied van die Evoronmeer is geen enkele voël in dieselfde gebied aangetref nie, hoewel die Siberiese Grouse vroeër hier algemeen was (9). In die vroeë 70's. in die boonste dele van die rivier. Bikin, die bevolkingsdigtheid van Siberiese korende in die somerseisoen het 6 individue per km bereik, en in die boonste dele van die rivier. Tyrma - 8 - 12 individue per 1 m². Gedurende die nesperiode is tot 5 - 7 mans gelyktydig in dieselfde gebied op die lek aangeteken (1, 4, 10 - 12). In dieselfde jare, in die boonste dele van die rivier. Selemdzhi, die bevolkingsdigtheid van Siberiese korende het nie meer as 2,5 individue per 10 vk Km (9) oorskry nie. In die boonste dele van die rivier. Bikin in die broeiperiode van 1979 het die digtheid van Siberiese ryp op sommige fonteine ​​6 individue per 10 hektaar bereik in die teenwoordigheid van erwe wat glad nie bewoon was nie (13). Namate die mens die habitat van die Siberiese groei assimileer, neem die aantal daarvan af, en dan verdwyn die spesie heeltemal. Die getal binne individuele fokuspunte is onderhewig aan beduidende skommelinge (2, 3, 5, 9, 11, 13).

Beperkende faktore. Die aanhegting van die Siberiese grouse aan plaaslike gebiede van die donker naaldagtige taiga maak dit styf afhanklik van hul toestand. Die onmoontlikheid om buite die sparrenplantasies te bestaan ​​indien hulle afgekap of uitgebrand word, lei daartoe dat die voël heeltemal verdwyn. Verskeie faktore beïnvloed die sukses en voortplanting van die spesie, veral koue reënerige dae gedurende die inkubasie en broei van kuikens.

Van die beperkende faktore is die bekende "liggelowigheid" van die Siberiese groei - die vermoë om baie styf op oop takke weg te kruip. Hierdie kenmerk van gedrag, wat u in staat stel om naby die voël te kom, lei in moderne omstandighede tot die totale vernietiging daarvan in die ontwikkelde gebiede (1 - 3, 10, 11, 13),

Sekuriteits maatreels. Daar is agt natuurreservate binne die ryperrein. Om dit te skiet, is oral verbode. Daar moet egter op gelet word dat die maatreëls nie die stabiliteit van die oorvloed van die spesie moontlik maak nie (11). Om die bevolking van Siberiese koring op 'n optimale vlak te handhaaf, is dit nodig om sy habitats te bewaar. Gebiede waar hierdie voël nog in merkbare getalle bly, moet streng beskerm word. Dit is reeds nodig om aan die kunsmatige teling te begin werk.

Inligtingsbronne: 1. Gladkov, 1952, 2. Vorobiev, 1954, 3. Vorobiev, 1963, 4. Potapov, 1970, 5. Panov, 1973, 6. Gizenko, 1955, 7. Mishin, 1959, 8. Benkovsky, 1974, 9. Abramov, 1962, 10. Korenberg, Brunov, 1977, 11. Nikanorov, 1977, 12. Pukinsky, Nikanorov, 1974, 13. Valkovich (pers. Komm.). Saamgestel deur E. S. Gusakov.

Wetenskap en onderwys (grille - ouderdom ....)

Al met groot moeite betrek ek myself by klein konferensies, waar uiteindelik 'n samekoms van kollegas met reeds goed gebakte ...

HOE OM "EIE" TE ONDERSKIL VAN "VREEMDELING" (wyfies en mans)

'N Kritiese analise van die artikel deur A. Markov (soos uiteengesit op die Evolution-webwerf) oor die sinchrone voorkoms van voortplantingsmeganismes van voortplanting ...

Pin
Send
Share
Send
Send