Voëlgesinne

Helmeted Tarentaal - Profiel | Veer | Klank | Oproepe | Eiers

Pin
Send
Share
Send
Send


Die helmet tarentaal, wetenskaplike naam Numida meleagris is die best herkenbare van die tarentalehenfamilie, Numididae, en die een lid van die genus Numida. In hierdie artikel gaan ek praat oor Helmeted Guineafowl-profiel, feite, klank, eiers, veer, roep, ens.

Dit is inheems aan Afrika, hoofsaaklik suid van die Sahara, en is baie bekendgestel in die Wes-Indiese Eilande, Brasilië, Australië en Europa (bv. Suid-Frankryk).
'N Groot lyf, kleinkop, slatgrys wildvoël, heeltemal gevoer met rye baie wit kolle.

Die kenmerkende hoofsportaktiwiteite is 'n vreemde beenagtige kappie en naakte wrat gesigvel, wat wit, blou of pienk gekleur is, afhangende van geografiese ligging.

Jonger voëls is bruin en is feitlik deur volwassenes ontdek.

Helmeted tarentaal Oorsig

Kuddes Helmeted tarentale het opmerklik behoorlik aangepas in die noordelike en suidelike voorstede van Kaapstad.

Kuddes dwaal stadig langs die stiller voorstedelike paaie, terwyl hulle op grasagtige 'sypaadjies' soek en in tuine die plek waar die heining laag genoeg is om in te gaan sonder om van hul kudde afgeskei te voel. Saans rus hulle gewoonlik op die dakke van bungalows.

Terwyl inwoners gewoonlik die inheemse natuurlewe bewonder, kan dit 'n oorlas wees wat besoekers belemmer en gedurende die paringseisoen vroegoggend 'n verskeidenheid geraas maak.

Reikwydte

Dit kom algemeen voor deur die variëteit, en enorme troppe dwaal in die savanne rond en soek na ongewerwelde diere en knolle.

Helmet tarentaal is inheems aan Afrika en word hoofsaaklik in die suide van die Sahara aangetref.

Hulle is sittend en broei in hitte, mooi droë en oop habitats met verspreide struike en bosse soortgelyk aan savanne of landbougrond.

Helmet tarentale habitat

Hulle broei in hitte, mooi droë en oop habitats met verspreide struike en bosse soortgelyk aan savanne of landbougrond.

Helmet tarentaal Beskrywing

Die tarentaal met helms is 'n groot hen met 'n bolvormige liggaamsbou en 'n klein kop.

Hulle weeg ongeveer 1. drie kilogram. Die liggaamsbou-vere is grys-swart gespat met wit.

Soos verskillende tarentale, het hierdie spesie 'n onbevederde kop. Op hierdie spesie is dit versier met 'n vervelige geel of rooierige benige knop, en 'n naakte vel met pienk, blou of swart kleure.

Die vlerke is kort en afgerond, en die stert is ook kort. Verskeie subspesies word voorgestel, en die voorkomsvariasies is hoofsaaklik 'n groot variasie in vorm, grootte en kleur van die kisel en gesigwattels.

Gedrag en ekologie

Dit kan 'n spesies wees, wat in die broeiseisoen kleinvee in die buitelug vorm, gewoonlik van ongeveer 25 voëls wat boonop gemeenskaplik rus.

Tarentale is aansienlik geskik vir die gebruik van groot gedeeltes bosluise, wat in enige ander geval Lyme-siektes kan versprei.

Hierdie voëls is aards en kan matig hardloop as vlieg as hulle bekommerd is. Soos die meeste galinagtige voëls, het hulle 'n kortstondige plofbare vlug en is afhanklik van sweefvliegtuie om lang afstande af te lê. Helmet tarentale kan binne 'n dag 10 km en ekstra stap.

Hulle liggame is goed geskik om te bestuur en hulle is opvallend suksesvol in die handhawing van dinamiese stabiliteit op rowwe terrein. Hulle maak harde, harde oproepe as hulle versteur word.

Hul gewigsverminderingsplan bestaan ​​uit heelwat diere- en plantmaaltye. In die loop van die nie-broeiseisoen eet N. meleagris mielies, knolle en saad, veral van landbouonkruide, benewens die mors van verskillende gewasse.

In die loop van die broeiseisoen kan meer as 80% van hul dieet ook ongewerweldes wees, naamlik geleedpotiges soos kewers.

Tarentale is toegerus met robuuste kloue en krap in los grond vir maaltye wat baie soortgelyk is aan tuishoenders, alhoewel hulle selde die stygende plantegroei ontwortel.

Soos met al die Numididae, het hulle geen spore nie. Hulle kan soveel as 12 jaar in die natuur bly.
Mans vertoon gewoonlik aggressie in rigting van mekaar en kan deelneem aan aggressiewe bekamping wat verskillende mans bloedig en in enige ander geval beseer kan vertrek.

Hulle kan probeer om hulself vreesaanjaender te laat lyk deur hul vlerke van hul kante af op te lig en hul vere regdeur die liggaam te borsel. Hulle kan gewoonlik ook met 'n gapende snawel na hul teenstander jaag.

Die nes is 'n goed weggesteekte, gewoonlik ongevoerde skraap en 'n koppelaar is gewoonlik ongeveer 6 tot 12 eiers wat die wyfie 26 tot 28 dae inkubeer.

Daar word gewoonlik geglo dat neste met 'n groter aantal eiers die resultate is van 'n paar henne wat die nes gebruik; eiers is massief, en 'n broeiende hen kan nie realisties groter wees as 'n gewone koppelaar nie.
Tuisvoëls is ten minste opmerklik vir die vervaardiging van eiers met 'n baie dik dop, wat tot fragmente laat sak word, omdat die jong voëls (wat dikwels onder die telers genoem word) uitbroei, matig as om twee massiewe gedeeltes en klein skyfies agter te laat op die plek waar die ketting uitgeskakel is. die bokant van die eier.

Dit is bekend dat mak tarentaalhoenders gewoonlik nie die doeltreffendste van ma's is nie, en dat hulle gewoonlik hul neste kan laat vaar.

Die keetjies is kripties gekleur en vinnig vlerke vordering laat hulle toe om op lae takke te skommel skaars per week nadat hulle uitgebroei het.

Helmet tarentaaloproepe

Tarentale gedra hulle gewoonlik soos kranksinniges en laai 'n luide en kenmerkende "kek-kek-kek-kraaaaaaah" alarm uit.

Dit noem ook 'n bepaalde, klaende 'kuuuh-keeerk'. Kuif tarentaal verskil van Helmeted Tarentaal deur donkerder te wees en 'n gepluimde helmteken op die top van die toppunt.

Helmeted tarentale Gewoontes en lewenstyl

Helmet tarentale is kweekhuis; hulle troetel buitenshuis gedurende die broeiseisoen, gewoonlik van ongeveer 25 voëls wat boonop gemeenskaplik rus. Hierdie voëls is aards en hou van hardloop eerder as vlieg as hulle bekommerd is.

Hulle het 'n kortstondige plofbare vlug en is afhanklik van gly om lang afstande af te lê.

Helmet tarentale kan 10 km en ekstra binne 'n dag loop en is lekker hardlopers. Hulle maak harde, harde oproepe as hulle versteur word.

Helmed tarentaal is dagliks en hul dag begin met die reis na 'n watergaping, waarna die kudde wegneem om te voed.

Tarentale het robuuste kloue en kras in onvasgemaakte grond vir maaltye wat baie soortgelyk is aan tuishoenders, alhoewel dit selde die stygende plantegroei ontwortel.

Gedurende die middagwarmte ontspan voëls in skakerings en moet hulle 'n modderbad hê.

Helmet tarentale Dieet

Helmet tarentale is omnivore. Hul dieet bestaan ​​uit heelwat diere- en plantmaaltye; hierdie voëls eet sade, vrugte, setperke, spinnekoppe, wurms en goggas, paddas, akkedisse, klein slangetjies en klein soogdiere.

Helmeted tarentale Reproduksie

Helmet tarentale is seisoenale telers. Somer is die piek broeiseisoen waardeur die testes tot 1,6 g kan weeg, terwyl daar gedurende die winter geen teelaktiwiteit plaasvind nie.

Die serum testosteroonstadium is gedurende die broeiseisoen soveel as 5,37 ng / ml.

Helmet tarentaal is monogaam en pas altyd vir altyd. Gedurende die broeiseisoen tref mans gewoonlik aggressie in rigting van mekaar aan en kan hulle deelneem aan aggressiewe bestryding wat verskillende mans bloedig en in enige ander geval beseer kan vertrek.

Hulle kan probeer om hulself ekstra vreesaanjaend te laat lyk deur hul vlerke van hul kante af op te lig en hul vere regdeur die liggaam te borsel; hulle kan gewoonlik ook met 'n gapende snawel in die rigting van hul teenstander jaag. Die nes is 'n goed weggesteekte, gewoonlik ongevoerde skraap.
Die nes is 'n goed weggesteekte, gewoonlik ongevoerde skraap. Die wyfie lê 'n koppelaar van 6 tot 12 eiers wat sy vir 26-28 dae inkubeer.

Die kuikens, wat as keetjies genoem word, is voorbarig tydens uitbroei en is binne enkele ure in staat om die nes te verlaat en vir hulself te voer.

Die jonger vlug ongeveer 10-14 dae nadat hulle uitgebroei het, bly gewoonlik 50-75 dae by hul ma en pa voordat hulle onafhanklik word.

Dit blyk dat hulle reproduktief op 2 jaar oud is.

Ek hoop dat hierdie artikel oor helmet tarentale die moeite werd was om te lees.

Kyk die video: Helmeted Guineafowl Numida meleagris Bird Call. Stories Of The Kruger (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send