Voëlgesinne

Grootblou reier - Feite | Nest | Habitat | Vlieg | Spanwydte

Pin
Send
Share
Send
Send


Die groot blou reier, wetenskaplike naam Ardea herodias is 'n groot waaihoender in die reigerhuishouding Ardeidae, wydverspreid naby die oewers van oop water en in vleilande oor die grootste deel van Noord-Amerika en Sentraal-Amerika, benewens die Karibiese Eilande en die Galápagos-eilande. In hierdie artikel gaan ek praat oor die Great Blue Heron-roep, vlerkspan, nes, feite, vlieg, habitat, prettige feite, grootte, vlieg, ens.

Groot blou reier feite

Dit is 'n ongewone swerwer na kus Spanje, die Azore's en gebiede in die verre suide van Europa. 'N Blanke inwoner in Suid-Florida en Florida Keys word die goeie witreier genoem.

Daar bestaan ​​debat oor die vraag of dit 'n wit kleurmorf van die goeie blou reier, 'n subspesie daarvan of 'n heeltemal aparte spesie is.

Die stand van witmense wat erken word dat dit elders in die Karibiese Eilande gebeur, en feitlik elders in die ooste van Noord-Amerika, is onduidelik.
Wydverspreid en bekend (hoewel gewoonlik 'kraan' genoem), die belangrikste reier in Noord-Amerika.

Gewoonlik word hy stil langs binnelandse riviere of plase gesien, of buitensporig oorhoofse vlieg, met geleidelike vlerkslae, terwyl die kop weer op sy skouers gebuk is.

Dit is uiters aanpasbaar en floreer in alle soorte waters, van subtropiese mangrove-moerasse tot riviere tot aan die oewer van die suide van Alaska.

Met sy wisselende dieet is dit gereed om die winter verder noord as die meeste reiers deur te bring, selfs in gebiede waar die meeste waters vries.

'N Soort in die suide van Florida (' Groot Witreier 'genoem) is skaars groter en heeltemal wit.

Groot blou reier Beskrywing

Dit is die grootste reier in Noord-Amerika en onder alle bestaande reiers word dit slegs oortref deur die reier van die goliath (Ardea goliath) en die wit-reier (Ardea insignis).

Dit het 'n kop-tot-stert-grootte van 91-137 cm (36-54 in), 'n vlerkspan van 167-201 cm (66-79 in), 'n piek van 115-138 cm (45-54 in), en 'n gewig van 1,82-3,6 kg (4,0-7,9 lb).

In British Columbia was volwassenes gemiddeld 2,48 kg (5,5 lb) en volwassenes 2,11 kg (4,7 lb).

In Nova Scotia en New England was volwassen reiers van elke geslag gemiddeld 2,23 kg (4,9 lb), terwyl elke geslag in Oregon gemiddeld 2,09 kg (4,6 lb) was.

Groot blou reiers is dus ongeveer twee keer so swaar as groot reiers (Ardea alba), maar net skaars langer as hulle, maar hulle sal ongeveer die helfte minder weeg soos 'n groot reier.

Opvallende opsies vir groot blou reiers bevat ligte (grys met 'n effense blou blou) vlugvere, rooi-bruin dye, en 'n gepaarde rooi-bruin en swart streep op die flanke; die nek is roesgrys, met swart en wit strepe langs die ingang; die bokant is ligter, met 'n feitlik wit gesig, en 'n paar swart of leiklippluime loop van net bokant die aandag na die rugkant van die bokant. Die vere op die afnemende nek is lank en pluimagtig; dit het boonop weer pluime wat afgeneem het aan die begin van die broeiseisoen.

Die snawel is vervelig gelerig en word eers oranje in die eerste broeiseisoen, en die afneempote is grys en word ook oranje in die eerste broeiseisoen.

Onvolwasse voëls is dowwer van kleur, met 'n vervelige swartgrys kroon, en die flankmonster is eenvoudig swak uiteengesit; hulle het geen pluime nie, en die snawel is vervelig grysgeel.

Onder die alledaagse afmetings is die vleuelakkoord 43-49,2 cm, die stert is 15,2-19,5 cm, die culmen is 12,3-15,2 cm (4,8-6. Nul) , en die tarsus is 15,7-21 cm (6,2-8. Drie in).

Die reier se stap is ongeveer 22 cm (8,7 in), byna in 'n reguit lyn. Twee van die drie toegangstone is gewoonlik nader aan mekaar.

In 'n monitor bied die ingangstone, behalwe die weer, gewoonlik die klein kloue aan.

Die subspesie verskil slegs skaars in meet- en verekleur, met uitsondering van A. h. occidentalis, inheems aan Suid-Florida, wat boonop 'n duidelike wit morf het, word die goeie witreier genoem (om nie verwar te word met die goeie reier nie, waarvoor 'n 'grootwitreier' so gou as 'n standaardtitel was).

Die grootwitreier verskil van verskillende blues in die morfologie van die snawel, die grootte van die koppluime en met 'n volledige gebrek aan pigment in die verekleed.

Dit is gemiddeld aansienlik groter as die simpatriese ren A. h. wardi en kan die grootste ras binne die spesie wees.

In 'n opname van A. h. occidentalis in Florida, is mans tot 3,02 kg (6,7 lb) en wyfies 2,57 kg (5,7 lb) ontdek, met 'n verspreiding vir elke geslag van twee tot 3,39 kg (4,4 tot 7,5 lb).

Dit word hoofsaaklik naby soutwater ontdek en is lank as 'n aparte spesie beskou.

Daar word na voëls tussen die tradisionele morf en die wit morf verwys as die reier van Würdemann; hierdie voëls lyk soos 'n 'gewone' groot blou met 'n wit kop.

Die bespiegeling dat grootwitreiers ook 'n aparte spesie (A. occidentalis) van die goeie bloureier kan wees, word weer eens deur David Sibley verleen.

Geografiese omvang

Groot blou reiers kan in die gebiede naby die Noordpool en die Neotropiese gebied ontdek word.

Gedurende die lente- en somerseisoen broei hulle dwarsdeur Noord- en Sentraal-Amerika, die Karibiese Eilande, suidelike Kanada en die Galapagos.

Sommige populasies migreer deur die wintermaande na Sentraal- en Suid-Amerika, maar broei nie daar nie.

Groot blou reier Habitat

Grootblou reiers woon te alle tye naby waterbronne, tesame met riviere, meerrand, moerasse, soutwaterkus en moerasse.

Hulle benodig lang bosse naby die water om in te nes en soms in spanne of 'n 'rook' wat 'n gepaste bosse benodig.

groot blou reier is ontdek met broeiplekke tot soveel as 1 500 m. Die meeste het die neiging om weg te hou van mariene habitatte langs die ooskus en as plaasvervanger in die binneland te woon.

Moerasse, moerasse, oewers, getye. Baie aanpasbaar.

Voere in enige vorm van kalm hedendaagse waters of stadig bewegende riviere, ook in vlak kusbaaie.

Neste in bosse of struike naby water, gewoonlik op die vloer in gebiede wat van roofdiere bevry word. 'Grootwit'-soort is gewoonlik in soutwaterhabitats.
Die groot blou reier word gedurende die grootste deel van Noord-Amerika, tot in die noorde van Alaska en die suidelike Kanadese provinsies, in die somer ontdek.

In die winter strek die variëteit suid via Florida, Mexiko en die Karibiese Eilande tot in Suid-Amerika.

Voëls oos van die Rocky Mountains binne die noordelike deel van die variëteite is migrerende en winter binne die kusgebiede van die suide van die Verenigde State, Sentraal-Amerika of Noord-Suid-Amerika.

Van die suide van die Verenigde State na die suide, en aan die afname in die Stille Oseaan, is hulle die hele jaar inwoners.

Nietemin, hulle gehardheid is so dat mense gewoonlik net so koue noordelike winters bly, solank die waterdraende waters nie bevrore bly nie (wat slegs die geval kan wees in vloeiende water wat ooreenstem met strome, kreuke en riviere).
Die groot blou reier kan in byna elke vleilandhabitat aangepas word.

Dit kan in getalle voorkom in hedendaagse en soutwater moerasse, mangrove-moerasse, oorstroomde weide, meerrand of kuslyne.

Dit is redelik aanpasbaar en kan ook gesien word in nou ontwikkelde gebiede, solank dit ons viswaterdrag in stand hou.

Groot blou reiers word amper nooit verwyder van ons watermassa nie, maar word gereeld oor die hoogliggende gebiede gesien vlieg.

Hulle maak gewoonlik nes in bosse of bosse naby die waterrand, gewoonlik op eilande (wat die kans op predasie verminder) of gedeeltelik verwyderde kolle.

Dit is aangeteken as 'n swerwer in Engeland, [verwysing nodig] Groenland, Hawaii en die Azore.

Die groot witreier is eksklusief vir Suid-Florida, tesame met die Great White Heron Nationwide Wildlife Refuge in die Florida Keys.

Groot blou reier Dieet

Die eerste maaltye vir uitstekende bloureier is klein vissies, alhoewel dit gewoonlik erken word dat hulle opportunisties voed met 'n verskeidenheid garnale, krappe, waterbesies, knaagdiere en verskillende klein soogdiere, amfibieë, reptiele en voëls, veral eendjies.

Die belangrikste prooi wissel hoofsaaklik vanweë beskikbaarheid en oorvloed. In Nova Scotia was 98% van die eetregime fladderend.

In Brits-Columbië is die eerste prooi-spesies kleefstukke, kanonne, sculpins en baars.

Daar is ontdek dat reiers in Kalifornië heeltemal op sculpin, bas, baars, bot en hoë smelt lê.

Nie-visagtige prooi is nie kwantitatief nodig nie, hoewel een navorsing in Idaho bevestig dat 24 tot 40% van die eetregime uit volke bestaan.
Reiers vind hul maaltye sigbaar en sluk dit normaalweg in. Daar word erken dat hulle te massiewe prooi verstik.

Dit is gewoonlik 'n alleenvoerder. Mense voer normaalweg terwyl hulle in water staan, maar voed boonop in lande of val uit die lug of 'n baars in water.

Muise word dikwels prooi in hoogliggende gebiede wat verwyder is van die tipiese wateromgewings van die spesie.

Ongevaste voerkuddes is dikwels vriendelik en kan ook nuttig wees, aangesien hulle kolleges van vis ekstra eenvoudig kan vind.

As massiewe waadvoëls is groot bloureiers in staat om in dieper waters te voed, en is dit dus in staat om te oes uit die area van belangstellingsgebiede wat nie oop is vir die meeste reiersoorte nie.

Soms word die blou reier gevoer in vlak water, gewoonlik laer as 50 cm diep, of aan die waterrand gedurende die nag en die dag, veral rondom dagbreek en nag.

In wese is die mees gesoekte soekstrategie van die spesie om stadig met sy lang bene via vlak water te waai en kort voor lank visse of paddas met sy lang, skerp snawel van die grootblou reier te spits.

Alhoewel die goeie blou reier gewoonlik swaar in aksies is, is dit aanpasbaar in sy visvangstrategieë.

Voedingsgedrag het wisselvallig bestaan ​​uit op een plek staan, ondersoek, pik, met geleidelike snelhede rondloop, kort oorskuif, vinnige afstande vlieg en afklim, oor die water sweef en prooi kies, kop eerste in die water duik, op waterpote afstyg - eerste, spring van sitplek-voete-eerste, en swem of dryf op die vloer van die water.

Groot blou reier teling

Hierdie spesie broei gewoonlik in kolonies, in bosse naby mere of verskillende vleilande. Volwassenes keer gewoonlik na die winter na die koloniewebwerf vanaf Desember (in warmer klimaat ooreenstem met Kalifornië en Florida) tot Maart (in koeler gebiede wat ooreenstem met Kanada).

Dikwels bevat kolonies slegs bloureiers, hoewel hulle gewoonlik langs verskillende soorte reiers nesmaak.

Daar word na hierdie spanne verwys as 'n reiger ('n ekstra spesifieke tydperk as 'rookery').

Die afmetings van die kolonies kan ook groot wees, tussen 5 en 500 neste per kolonie, met 'n mediaan van ongeveer 160 neste per kolonie.

'N Reiger is normaalweg relatief gesluit, gewoonlik binne vier tot vyf km (2,5 tot 3,1 myl), tot uitstekende voedingsplekke.

Heronry-webwerwe is gewoonlik moeilik om te voet te bereik (bv. Eilande, bosse in moerasse, oormatige takke en vele ander.) Om teen potensiële soogdier roofdiere te beskerm.

Bosse van enige aard word gebruik as u daar buite is. Indien nie, kan reiers op die bodem, sakbos, kaktusse, kanaalmerke, sintetiese platforms, bewerhope en eendblindings nes maak.

Verskillende watervoëls (veral kleiner reiers) en dikwels selfs roofvoëls wat vis en soogdiere eet, kan tussen kolonies nesmaak.

Al word neste soms vir 'n paar jaar hergebruik en reiers is sosiaal monogame binne een broeiseisoen, kies mense gewoonlik elke jaar nuwe maatjies.

Mans kom eers by kolonies aan en besluit oor neste, die plek waar hulle wyfies aanhang; die meeste mans kies elke jaar 'n spesiale nes.

Grootblou reiers bou 'n omslagtige stoknes.

Die neste is normaalweg deurgaans ongeveer 50 cm (20 duim) as dit eers gebou is, maar kan groter word as 120 cm (47 inch) breed en 90 cm (35 inch) diep met herhaalde gebruik en ekstra geboue.

As die nes verlate of vernietig word, kan die vroulike vrou 'n alternatiewe koppelaar wees.

Voortplanting word negatief beïnvloed deur menslike versteuring, aansienlik deur die begin van nes.

Herhaalde menslike indringing in nesgebiede lei gewoonlik tot nesversaking, met die verlating van eiers of kuikens.

Nietemin het Vancouver B.C. Die Stanley Park in Kanada het al 'n paar jaar 'n gesonde kolonie naby sy noodsaaklike ingang en tennisbane wat aan die Engelse Baai grens en nooit van die Misplaced Lagoon verwyder word nie.

Die park se kolonie het tot 183 neste gehad.

Groot blou reier eiers

Die vroulike lê drie tot ses ligblou eiers, wat van 50,7 tot 76,5 mm (2,00 tot 3,01 inch) groot kan wees en 29 tot 50,5 mm (1,14 tot 1,99 inch) breed, alhoewel die kleinste eiers binne die bostaande patroon is Daar is miskien gedink aan 'rond eiers' wat te klein is om jonger lewensvatbaar te wees.

Eiergewigte wissel van 61 tot 80 g (2,2 tot 2 oz).

Daar word elke jaar een kroos grootgemaak. Die eerste broeisels word gewoonlik van Maart tot April gelê.

Eiers word normaalweg met twee dae tussenposes gelê, ongeveer 27 dae geïnkubeer en broei asinchroon uit oor 'n aantal dae.

Mans inkubeer ongeveer 10,5 uur van elke dag, terwyl wyfies normaalweg die res van elke dag en die nag broei, met eiers wat ongeveer 6 minute van elke uur sonder inkubasie gelaat word.

Die primêre kuikentjie wat uitbroei, word gewoonlik ekstra vaardig in maaltye en aggressiewe interaksies met broers en susters, dus groei dit gewoonlik kort voor die teenoorgestelde kuikens.

Elke moeder en vader voed die jongeres op die nes deur maaltye op te kikker.

Daar is bewys dat pa of ma se voëls soveel as vier maal eet as hulle jonger kuikens voer (ongeveer 4300 kJ / dag) as wanneer hulle eiers lê of inkubeer (ongeveer 1200 kJ / dag).

Teen die tyd dat hulle 45 dae verouderd is, weeg die jonger 86% van die volwassene.

Na ongeveer 55 dae aan die noordelike rand van die variëteit (Alberta) en 80 dae aan die suidelike rand van die variëteit (Kalifornië), neem jonger reiers hul eerste vlug.

Hulle keer terug na die nes om vir ongeveer mekaar gevoed te word

Drie weke volg volwassenes weer van voedingsgronde af en sal hulle waarskynlik in die loop van die volgende winter geleidelik uit hul unieke nes versprei.

Jonger reiers behoort nie so winsgewend te wees by visbeslag as volwassenes nie, aangesien stakingskoste verband hou, maar beslagleggingskoste is ongeveer die helfte van dié van volwassenes gedurende die eerste twee maande na vlugting.

Voedingsgewoontes

Voer meestal deur nogtans te staan ​​of baie stadig in vlak water te stap, gereed om vis naby te swem en dan met die vinnige strekking van die snawel te plaas.

Daarbenewens voer aan wal, van drywende voorwerpe en in grasveld. Kon jag of dag jag.

Groot blou reier eiers

3-5, oor die algemeen 2-7. Ligblou. Inkubasie is volgens elke geslag, 25-30 dae. Jonger: Elke moeder en vader voed jonger deur heropvoeding.

Jonger in staat om ongeveer 60 dae te vlieg, vertrek nes ongeveer 65-90 dae. 1 kroos per 12 maande in die noorde, gewoonlik 2 in die suide.

Jonger

Elke moeder en vader voed jonger, deur herhaling. Jonger in staat om ongeveer 60 dae te vlieg, vertrek nes ongeveer 65-90 dae. 1 kroos per 12 maande in die noorde, gewoonlik 2 in die suide.

Grootblou reier Lewensduur / Langlewendheid

Die oudste wilde grootblou reier is genoem dat dit 23 jaar oud is, maar die meeste woon nie so lank nie.

Die algemene lewensduur vir 'n wonderlike blou reier is ongeveer 15 jaar.

Die jongeres verduur die beste sterfteprys, want meer as die helfte (69%) van die goeie bloureiers wat in 'n jaar gebore word, sal vroeër sterf as wat hulle verouderd is.

Groot blou reier Gewoontes

Grootblou reiers is hoofsaaklik energiek in die oggende en teen die aand wanneer die visvangste die beste is.

Hulle is stalk-and-strike jagters wat visueel prooi vind en dus gedurende die daglig jag.

Hulle is nietemin alleen roofdiere, hulle broei gewoonlik in groentjies en deur die nag gaan hulle slaap by troppe van meer as 100 verskillende reiers.

Grootblou reiers is buitengewoon buitengewoon territoriaal en kan hul neste aggressief verdedig.

Hierdie spesie is gewoonlik migrerend, maar die bevolking van die suide van die Verenigde State kan die hele jaar in 'n enkele gebied bly.

Noordelike bevolkings moet suid na die suide van die Verenigde State, Sentraal of Suid-Amerika oorplaas om weg te hou van bevrore water, want hulle is piscivores en sal honger ly.

Kommunikasie en begrip

Grootblou reiers is relatief stil in vergelyking met verskillende geassosieerde spesies. Hulle begin 'n sagte "kraak" wanneer hulle tydens die vlug versteur word.

Verskillende reiers noem 'n 'fraunk' wanneer hulle naby hul neste versteur word, wat normaalweg ongeveer 20 sekondes duur, en 'n 'ar' wanneer hulle verskillende lede van hul spesies groet.

Die groot blou reier het erken dat hy soveel as 7 verskillende oproepe het. Daarbenewens maak hulle hul betalings gesamentlik en gebruik hulle moeilike liggaamsaksies in hofvertonings.

Soos alle voëls, verstaan ​​groot blou reiers hul omgewings via sigbare, tasbare, ouditiewe en chemiese stimuli.

Groot blou reier nes

Rasse in kolonies, gewoonlik van hierdie spesie alleen, word gewoonlik gekombineer met verskillende waadvoëls; byna nooit in remote-pare nie.

Die mannetjie kies die webwerf van die nes en wys daar om maat te trek. Vertoon die gestrekte nek omhoog met snawel wat na die hemel wys, vlieg in sirkels bo die kolonie met die nek verleng, die nek vooruit met kop- en nekvere opgerig waarna die snawel knip.

Nest: webwerf uiters wisselvallig, gewoonlik in bosse 20-60 'bo die vloer of water; gewoonlik in lae struike, meestal op die vloer (op roofvrye eilande), oor die algemeen mooi bo 100 'in die boom.

Nest (grootliks deur wyfies gebou, met materiale wat grotendeels deur die mannetjie versamel word) is 'n platform van stokke, meestal redelik massief.

Groot blou reier Predasie

Roofdiere van eiers en nestels bevat kalkoenaasvoëls (Cathartes aura), wydverspreide kraaie (Corvus corax) en Amerikaanse kraaie (Corvus brachyrhynchos).

Rooi-stert-valke (Buteo jamaicensis), Amerikaanse swartbere (Ursus americanus) en wasbere (Procyon lotor) word erken dat hulle groter nestels of jongluise neem, en binne laasgenoemde roofdier baie eiers.

Volwasse reiers het, as gevolg van hul meting, min suiwer roofdiere, maar daar is erken dat 'n aantal van die groter roofdiere elke jonger en volwassene doodmaak, tesame met kaal arende (Haliaeetus leucocephalus) (die een roofdier wat erken word as aanranding) grootblou reiers in elke stadium van hul lewensiklus van binne die eier tot volwassenheid), goue arende (Aquila chrysaetos), en minder gereeld, groot uile (Bubo virginianus) en Harris se valke (Parabuteo unicinctus).

Groot blou reier bewaring

Grootblou reiers word deur die IUCN Rooilys as Minste Kommer gelys. Hul bevolking is wydverspreid en neem toe, en dit bevoordeel dus geen besondere veiligheid nie.

As 'n migrerende spesie word grootblou reiers beskerm onder die Wet op die Verdrag van die Amerikaanse trekvogel.

Habitatvernietiging deur mense is die beste potensiële bedreiging vir hierdie spesie. Baie reiers word ook elke jaar doodgemaak as gevolg van botsings met hulpprogramme.

Kyk die video: How To Make a Habitat for Ground Nesting Bees (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send