Voëlgesinne

As-keelvliegvanger-voël - Feite | Liedjie | Bel | Nest

Pin
Send
Share
Send
Send


Hierdie yslike vlieëvanger, 'n langstertvliegvanger, het 'n liggeel maag, grys bors en kop, en 'n rooibruin vleuel en stert. Verskillende vlieëvangers in die identiese kuifvliegvanger-genus lyk verwant, maar niemand is in Washington aanwesig nie, wat die identifikasie van hierdie toestand redelik eenvoudig maak.

Askeelvliegvanger

Hierdie artikel gee 'n oorsig van askeelvliegvanger-eiers, lied, roep, nes, beelde, reikwydte, geluid, voël, ens.

Askeelvliegvanger is met grysbruin rugkant, liggrys keel en bors, en grysbruin stert met rooibruin hoogtepunte.

Die liggeel maag onderskei hierdie spesie van verskillende Myiarchus-vlieëvangers. Faktuur, bene en tone is swart. Robuuste vlug met vlak vlerk slae.

As-keelvliegvanger-feite

  • Die askeelvliegvanger gebruik deurlopend mensgemaakte konstruksies vir nesmaak. Dit maak maklik gebruik van nesverpakkingshouers, benewens pype, heiningpale, rante onder dakrand of stoep, en selfs in kledingstukke wat aan 'n wasgoeddraad hang.
  • In teenstelling met die meeste lede van die geslag, gebruik die Ash-keelvliegvanger soms net slangvel in sy nes. Slegs 5% van die ondersoekde neste het reptielporieë en vel bevat, maar 98% het soogdierhare (aansienlik konynpels).
  • Inkubasie word slegs deur die vroulike voltooi; die mannetjie sal etes en aanvullende nesmateriaal na die vroulike broei dra.
  • Die As-keelvliegvanger gebruik deurlopend mensgemaakte konstruksies vir nesmaak. Die gebruik van sintetiese konstruksies kan die gebrek aan suiwer neswebwerwe miskien verbeter, en kan ook verantwoordelik wees vir 'n toename in getalle.
  • Alhoewel dit 'n gatboerdery moet wees, bou hy tog 'n nes en het hy strepe, gekamoefleerde eiers soos sy voorouers met 'n oop nes.
  • Dit is 'n ongewone, hoe algemene swerwer aan die Ooskus ook al. Mense flip byna jaarliks ​​op en was al in alle kusstate en provinsies teenwoordig.
  • 'N Geswoeg van vlieëvangers het baie selfstandige naamwoorde, tesame met 'n' buiteveld ',' swatting ',' zapper 'en' rits 'van vlieëvangers.

As-keelvliegvanger-habitat

Die askeelvliegvanger is gewoonlik 'n hoender van oop, droë habitats, maar in Washington is dit beperk tot 'n klein groepie Garry-eikehout en bosagtige bosse in die suidoostelike Cascade-voetheuwels.
Teel so ver noord as Oregon en Washington, so ver oos as sentraal Texas, en so ver suid as sentraal Mexiko.

Gedurende die hele migrasie kon mense ook verder oos gesien word, van New England suid tot Florida.

Die meeste gewilde habitatte omhels oop bosveld, bosse met stroombome, eikebome, droë vlaktes wat met bosse of kaktusse opgemerk word, en woestyne.

As-keelvliegvanger-gedrag

Baie van die tyd sit Askeelvliegvangers nietemin en is onopsigtelik. As hulle kos soek, sit hulle op 'n afdeling en vlieg in kort sarsies om prooi op te tel uit lae blare, takke of die bodem. In teenstelling met baie vlieëvangers, eet hulle selde in die lug.

Askeelvliegvanger-dieet

Goggas is die mees tipiese maaltye, alhoewel hulle vrugte en bessies kan eet.

Askeelvliegvanger wat broei

As-keelvliegvanger nes in boomholtes of houers vir nesverpakking. Elke lid van die paar help met die konstruksie van die nes, wat 'n massa takkies, wortels en onkruid is, gevoer met fyn vere en hare. Die vroulike broei ongeveer 15 dae tussen 4 en 5 eiers.

Elke moeder en vader voer die jonger, wat die nes vertrek en op 14 tot 16 dae begin vlieg. Die as-keelvliegvanger-moeder en -vader voer die jongeres 'n aantal dae nadat hulle die nes verlaat het, en voer soms 'n tweede kroos.

Migrasie status

Sommige askeelvliegvangers oorwinter in die suidweste van Arizona en suid van Kalifornië, maar baie trek ook na Mexiko. Hulle begin middel Augustus van Washington vertrek en begin om terug te keer in middel van Could.

As-keelvliegvanger-bewaring staan

Die primêre dokument van 'n as-keelvliegvanger in Washington was in Yakima County in 1903. Suid-sentraal-Washington is tans die noordelikste uitbreiding van hul variëteit, alhoewel hulle miskien so ver noord van Okanogan County gewissel het.

Die getalle lyk deurlopend stabiel, en hul aanpasbaarheid vir die verpakking van sintetiese nes kan hulle help. Daar is anekdotiese studies oor blouvoëls en Home Wrens wat die nes van askeelvliegvangers opneem.
Die askeelvliegvanger het 'n variëteit van 925.000 vierkante kilometer. Dit broei in oop eikebome en verskillende oop habitatte in baie Wes-Verenigde State, saam met sentraal Texas suid tot sentraal Mexiko. Hierdie spesie winters in die suide van Arizona, en lae hoogtes in Mexiko suid tot Nicaragua.

Die askeelvliegvanger het wêreldteling inwoners van agt miljoen geskat, en 'n bewaringsranglys van die minste kommer.

Kyk die video: Ring Doorbell Pro UK - Unboxing and setup (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send