Voëlgesinne

Pragtige Munia

Pin
Send
Share
Send
Send


Pragtige Munia
Lonchura spectabilis

Die kop en keel is swart, die rug en vlerke is lig of donkerbruin, die onderrug en die boonste stert is geelbruin, die middelste deel van die buik en die boonste stert is swart, die onderlyf is witterig. Die snawel is donkergrys.
Habitat - Suid-Asië.

Sy gewoontes stem baie ooreen met 'n skubberige vink. Hulle kan 'n kortstondige daling in temperatuur tot -20 ° C weerstaan, sodat hulle in enige hokke, hokke en opelughokke gebêre kan word, maar hulle reproduseer slegs in die opelughok, in die buitelug, waar 'n natuurlike mikro landskap is geskep. Om kuikens te voed, het volwasse voëls allerhande lewende insekte nodig, hul larwes, bloedwurms, klein slakke. Soms voer hulle die kuikens ook met 'n eierbeskuit of eierwortelmengsel met die toevoeging van poeier van gedroogde insekte. Volwasse voëls moet vooraf aan hierdie kos gewoond wees.

Die maan se nes is hoog bo die grond gedraai, by 'n vurk in 'n tak. Beide mannetjies en wyfies broei eiers uit en voer kuikens. Met goeie voeding vlieg witbuik-munia-kuikens op 24-25 dae uit die nes. Ouers hou aan om jong voëls nog 18-20 dae lank te voer totdat hulle self begin kos eet.

Pragtige Munia

Lyflengte 9,5 - 10,5 cm.Die mannetjie se hele kop, ken en keel is swart, behalwe 'n baie dun liggrys ring om die oë. Die bolyf het 'n pragtige ligte haselkleur. Die lende en die boonste stert is goudoranje van kleur. Die stert is kort, wigvormig, rooi-oranje met 'n donkerder middelste stertvere en 'n ligter rand van die waaier. Die vlerke is bruin. Die bors is wit, op die buik en aan die kante word 'n liggeel. Die dye en die onderkant van die sykante is swart. Die snawel is kort, massief, blougrys, die bene is donkergrys of swartgrys. Die wyfie lyk baie soos die mannetjie, maar die kleur op die lende en stert is effens dowwer en die bolyf is bruiner.

Jong voëls het 'n swartagtige "voorste" deel met 'n paar donker strepe op die oorkleed. Die nek, nek en bolyf is bruin, die boonste stert is geelbruin. Die onderkant van die liggaam is geel of wit. Die snawel is blougrys of swart.

1. Leefstyl

Bewoon deur grasagtige savanne, lang grasse met struike, ontwikkelde landbougebiede. Hulle kom in pare en in troppe voor, soms tot vyftig individue. 'N Baie goedgelowige en gesellige voël. Die kontakoproep, soortgelyk aan die klank van 'jib', in die kudde smelt in 'n hoë, geluid agtergrond. Die lied van mansklanke in 'n baie hoë register, wat nie deur die menslike oor waargeneem word nie, bestaan ​​uit hoë klikgeluide en lang fluitjies, wat baie keer herhaal word, nou met toenemende, nou met afnemende. Hulle voed op die sade van 'n verskeidenheid kruie; hulle eet ook stuifmeel wat hulle uit die ore van graan versamel en filamentagtige alge wat op die oppervlak van waterliggame versamel word.'N Groot vraag na kalsium van hierdie voëls is opgemerk: aan die begin van die broeiseisoen daal groot troppe wyfies af na die seestrande, waar hulle skulpfragmente eet. Leefstyl word sleg verstaan.

Pin
Send
Share
Send
Send