Voëlgesinne

Snowy Egret - Profiel | Feite | Habitat | Reeks | Migrasie | Dieet

Pin
Send
Share
Send
Send


Die sneeuwreiger, wetenskaplike naam Egretta thula is 'n klein wit reier. Die geslagstitel is afkomstig van die Provençaalse Frans vir die klein aigrette-aigrette, 'n verkleinwoord van aigron, "reier".

In hierdie artikel gaan ek praat oor Snowy Aigrette vs klein reier, teen klein aigrette, teen groot aigrette, habitat, verskeidenheid, feite, migrasie, dieet, ens.

Snowy Egret profiel

Die spesietitel thula is die Araucano vir die swartnek-swaan, wat in 1782 verkeerdelik deur die Chileense natuurkenner Juan Ignacio Molina gebruik is.

Die sneeuwreiger is die Amerikaanse eweknie van die baie vergelykbare klein wêreldreiger van die Ou Wêreld, wat verander het in die Bahamas.

Op 'n tydstip was die pluime van die sneeuwreiger baie gewild as versiering vir vrouhoede.

Hulle is op hierdie pluime gejag en dit het die inwoners van die spesie verminder tot gevaarlike lae reekse.

Die inwoners van hierdie voël is nou beskerm deur die regulasie, onder die Wet op die Verdrag van Trekvoëls, en het weer herstel.

Besneeuwde aigrette

Volwasse sneeuwreigers is heeltemal wit, behalwe die geel lore tussen die lang swart snawel en die aandag, swart bene en lewendige geel voete.

Die nek en nek dra lang, ruige pluime wat dikwels aigrettes genoem word. Onvolwasse sneeurreiers het dowwer, groen bene.
Egretta thula is 'n mediumgrootte reiger met 'n brose konstruk. Volwasse reigers meet gewoonlik tussen 56 en 66 cm en het 'n vlerkspan van ongeveer 100 cm.

Reiers het 'n gewig van 370 g en die mans is gewoonlik skaars groter as die wyfies.

Egretta thula, die sneeuwreiger het 'n volle wit verekleed, 'n uitgebreide, skraal swart snawel, lewendige geel lores en lang, skraal swart bene met lewendige geel voet.

Die sneeureiger se oë is geel. Teelende volwassenes ontwikkel lang, delikate pluime van hul bors en word ook gekenmerk deur hul verandering in voetkleur, van geel na oranje.

Daar is geen algemene variasies tussen broeipopulasies nie, maar daar word gevind dat populasies wat in Noord-Amerika en Sentraal-Amerika bestudeer is, 'n groter snawel het as reiers van Suid-Amerika.

Sneeuwreiger Verspreiding en migrasie

Die sneeuwreiger is inheems in Noord-, Sentraal- en Suid-Amerika. Dit is die hele jaar deur in Suid-Amerika aanwesig, tot in die suide van Chili en Argentinië.

Dit gebeur ook die hele jaar in die Wes-Indiese Eilande, Florida en die kusgebiede van Noord- en Sentraal-Amerika.

Elders, in die suidelike deel van die Verenigde State, trek die sneeuwreiger uit in Kalifornië, Nevada, Utah, Colorado, Arizona, Nieu-Mexiko, Texas, Louisiana en Mississippi.

Dit kom voor in vleilande van baie soorte; moerasse, rivieroewers, oewers, swembaddens, soutmoerasse en riviermondings.

Dit word eenvoudig nie op buitensporige hoogtes ontdek nie en ook nie gewoonlik aan die kus nie. Die sneeuwreiger het voorgekom as 'n swerwer in Europa, Ysland, Skotland en die Azore.

Sneeu-aigrette Habitat en migrasie

Egretta thula, of sneeu-aigrette-habitat is uiteenlopend. verkies gewoonlik 'n omgewing van vlakwaterinlate vir voedingsfunksies.

Soutmoerasswembaddens, getygange, vlak baaie en mangrove is een van die gewildste habitatte in Noord-Amerika.

'N Besneeuwde aigrette-habitat is die algemeenste onder kusgebiede en eilande as gevolg van die beskikbaarheid van bestendige en aansienlike maaltydbronne. In die wintermaande migreer reiers na die Karibiese Eilande om in die mangrove te nes en te slaap.

Die Karibiese Eilande woon in verskillende gunstige aigrettehabitats, tesame met soutwater-strandmere, varswatermoerasse, grasdamme, strande, vlak rifgebiede, oorstroomde ryslande en klam grasweide.

Dwarsdeur Sentraal-Amerika verkies E. thula hoofsaaklik laaglandgebiede naby varswatermoerasse, mere en groot riviermondings.

Suid-Amerikaanse spesies wil boonop mangrove, moddervlaktes en moerasse effens hê as die gebiede op die hoogland in die lys van sneeu-aigrettehabitat voorkom.

Sneeu-aigrette Gewoontes en lewenstyl

Sneeu reigers is uiters sosiaal en voed soms in spanne met meeue, sterns, ibisse en verskillende reiers; hulle maak ook nes in kolonies.

Sneeu reigers is lewendig met die aanbreek van die dag en die nag word ontspan deur die dag.

Hulle bekruip prooi in vlak water, werk gewoonlik of skuifel hul voete, spoel prooi in sig deur hul koppe te swaai, hul vlerke te slaan of hul snawels te tril.

Hulle kan ook sweef, of 'doopvisse' deur met hul voet eenvoudig bo die watervloer te vlieg. Sneeuige reiers kan ook nogtans staan ​​en wag om prooi te lok of jag op goggas wat deur tuisdiere in oop velde aangewakker word.

Sneeuwreiger is dikwels stil; gedurende die hele hofvertonings, maak hulle 'n harde squawk as hulle hul gebied bedreig of verdedig.
Egretta thula loop regop met sy vlerke naby sy lyf. Hierdie regop houding is die regte manier om te voed, want dit laat die aigrette toe om vinnig aanpassings te maak om sy prooi te vang.

Sneeuwreiger is die lewendigste by dagbreek en nag (kreupelvormig); hulle het vlieënde vermoëns, maar moenie swem nie.

Sneeuiers het interaksie met talle selfonderhoudsgedrag, insluitend die versorging van hul vlerke, kopkrap om goggas op hul lyf weg te neem en bad.

Egretta thula, sneeuwreiger bring baie van die dag aan rus. Mans verdedig die nesgebiede. Egretta thula is 'n baie sosiale voël wat betrokke is by groepvoedings met verskillende watervogelsoorte.

Groepinteraksie met verskillende voëlspesies kan gereeld in broedgebiede voorkom. Sneeuiers hou weg van roofdiere wat ooreenstem met uile, valke, giftige slange en wasbere.

Sneeu-aigrette Dieet

Die voëls eet vis, skaaldiere, goggas, klein reptiele, slakke, paddas, wurms en krewe.

Hulle bekruip prooi in vlak water, werk gewoonlik of skuifel hul voete, spoel prooi in sig deur deur hul koppe te swaai, hul vlerke te slaan of hul snawels te tril.

Hulle kan ook sweef, of 'doopvisse' deur met hul voet eenvoudig bo die watervloer te vlieg. Sneeuige reiers kan ook nogtans staan ​​en wag om prooi te lok of jag op goggas wat deur tuisdiere in oop velde aangewakker word. Hulle voer gewoonlik in gekombineerde spesiespanne.

Sneeu-aigrette lewensduur / lang lewe

Egretta thula het 'n 71,6% sterftesyfer gedurende sy eerste 12 maande en 'n 31,4% sterftesyfer gedurende die jare 2 tot 17.

Die oudste aigrette is in Utah aangeteken en het 22 jaar, 10 maande geleef. Sneeurreigers bly gewoonlik tussen 2 en 17 jaar.

Egretta thula, sneeuwreiger is onderworpe aan aalwurmparasitisme, wat ondergang veroorsaak. Honger en slegte klimaat is skynbaar oorsake van ondergang vir jonger nes.

Sneeuwreigerkommunikasie en -persepsie

Egretta thula, sneeuwreiger kommunikeer deur middel van klankstemming en houding. Jong voëls lewer gladde, gonsende oproepe en volwasse voëls lewer oormatige en lae oproepe.

Hoë oproepe dui op volop foeragwebwerwe en lae oproepe dui op aggressiewe toestande.

Groetroepe kom gereeld voor onder reiers. Slegs mans het die neiging om oormatige klankstemme te gebruik, veral om 'n vroulike maat te trek.

Kommunikasiegeluide word ook gebruik om die gebied rondom die nes te verdedig.

Die regop houding van 'n aigrette met absoluut regopstaande vere dui op die aanval op 'n ander voël.

Sneeuwreierreproduksie

Teling begin aan die einde van Maart of vroeg in April wanneer die mannetjie-reiers se vliegvertonings en geluidstemme hou om vroulike maats te trek.

Die algemeenste hofmakingsprogram is die "Stretch" -toonstelling, waardeur die mannetjie sy liggaam op en af ​​pomp, saam met sy snawel in die lugrigting.

Die mannetjie produseer dan 'n naam om wyfies te teken. Die veranderende voetkleur van geel na rooi-oranje dui op die begin van broeigedrag.

Teelende volwassenes word ook gekenmerk deur die kenmerkende lang, fyn pluime van hul borste.

Sodra 'n man 'n maat vind, hou die paartjie seksuele vertonings en bou hy uiteindelik 'n nes vir sy of haar nageslag.
Die vroulike en manlike paarband word onderhou deur middel van 'n versameling seksuele shows. Teling begin in Maart of vroeg in April.

Reidvroue bou dikwels neste binne die gebiede wat deur mans beskerm word.

Nestes is soms ingeboude, riviermondingshabitats, en kan op die grond of tot 30 voet binne die bosse geleë wees.

Die neste bestaan ​​uit geweefde takkies en klein stokkies wat vroulike reiers van die bodem ophoop of uit verskillende neste steel.

Egretta thula, sneeuwreiger kan ook vorige neste hergebruik. Hierdie reiers is uiters sosiale nesers en bou neste naby verskillende reiers of reiers.

Geen voorlopige rituele word uitgevoer voor kopulasie nie, wat binne die nes plaasvind.

Mans staan ​​op die rug van die wyfies en klouholtes kom deur die kopulasie in kontak om die eiers te bevrug.

Die gemiddelde kontaklengte is 10 sekondes. Wyfies lê 3-6 eiers op 'n slag (algemeen); eiers het 'n ligte, groen-blou kleur.

Inkubasie duur gewoonlik 24 dae en die kuikens vlug dikwels 14 dae nadat hulle uitgebroei het. Jong mense bereik reproduktiewe volwassenheid na 1 tot 2 jaar.

Bedreigings

In die vroeë twintigste eeu is die sneeu-aigrette op groot skaal gejag vir hul lang broeipuime wat nuwerwetse meisies op hul hoede gedra het.

Hierdie handel het tot 1910 in Noord-Amerika gelei, maar in Sentraal- en Suid-Amerika het dit 'n rukkie voortgeduur. Sedertdien het bevolkings herstel.

Vandag verduur hierdie pragtige voëls as gevolg van lugbesoedeling, mededingers met verskillende voëlspesies en van die agteruitgang van vleilandomgewings, aangesien sneeuwreigers op vleilandgebiede staatmaak vir maaltye.

In sommige gebiede word eiers deur plaagdoders besmet, wat ondergang veroorsaak.

Kyk die video: The Chase Snowy Egret (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send