Voëlgesinne

Swartkopmeeu Larus ichthyaetus

Pin
Send
Share
Send
Send


  • Geboortedatum:

Naam: SWARTKOPJUNKER - Larus ichthyaetus Pallas, 1764.

Losmaking: Charadriiformes.

Gesin: Meeue.

Bewaringstatus: 4 kategorie. Dit word gelys in die Red Data Books van die Russiese Federasie, die Republieke Basjkortostan en Tatarstan.

Kort beskrywing: 'N Groot meeu, ongeveer so groot soos 'n gans. Dit word betroubaar gekenmerk deur sy aansienlike grootte, swart kopkleur en geelrooi snawel met 'n swart ring aan die bokant.

Verspreiding: Die kus van die Swart-, Kaspiese en Arale see, groot reservoirs in halfwoestyne, steppe en bossteppe van Eurasië vanaf Krim tot Mongolië. Na die skep van 'n waterval van reservoirs op die Wolga en Kama, het nomadiese individue baie noord van die broedgrense begin verskyn. Die naaste kolonies kom in die streek Chelyabinsk en Orenburg voor.

Ekologie: Hulle maak nes in groot en digte kolonies op ontoeganklike eilande van steppemere. Hulle maak gereeld nes ander meeue. Neskolonies kan die hele seisoen bestaan ​​en verskyn die volgende jaar in 'n heel ander gebied. Soos ander groot meeue, eet hulle hoofsaaklik dooie, siek of vis wat maklik beskikbaar is. Met 'n oorvloed murine knaagdiere en groot insekte, kan hulle gevang word. Hulle vernietig die neste van ander voëls, insluitend hul eie spesie.

Toonaangewende: In die republiek vir die eerste keer in die negentigerjare aangeteken op die damme van die visplaas "Pikhtovka" en langs die rivier. Kame. Vlieënde individue hou gewoonlik 'n kudde van tot 50 individue in die watergebied van die Nizhnekamsk-reservoir. Klein groepies en enkele voëls kan in groot watermassas en medium riviere ronddwaal. In onlangse jare, ongeveer. Chayach in die Nizhnekamsk-reservoir, saam met volwasse voëls aan die einde van die somer, ontmoet ook jong individue, wat dui op die breedte van migrasies of die moontlike nes van die swartkopmeeu in ons streek.

Beperkende faktore: Die rand van die reeks.

Sekuriteits maatreels: Die bevolking in te lig oor die spesiale bewaringstatus van die spesie.

Inligtingsbronne: 1. Rooi ..., 2001, 2. Rooi ..., 2004, 3. Rooi ..., 2006, 4. Ryabitsev, 2008, 5. Sotnikov, 2002.

Saamgestel deur: Menshikov A.G.

Beskrywing en verspreiding

Swartkopmeeu (Larus ichthyaetus) - een van die grootste en mooiste meeue, gelys in die Rooi Boek van Rusland. Dit is interessant dat, in teenstelling met die naam, en in teenstelling met die haringmeeu, die swartkopmeeu nie lag nie - behalwe vir die kort, kommerwekkende kreet "ha-ha-ha" as lag. Inwoners swartkopmeeu op groot sout- en brak mere, vlak seewater, minder gereeld - op reservoirs in die steppe-, semi-woestyn- en woestyngebiede.

Neste en kos

Die spesie vorm nie 'n deurlopende gebied nie; dit word gekenmerk deur afsonderlike nesnedersettings, dikwels enkele honderde kilometer van mekaar af. Laggende meeue bou hul neste slegs op afgeleë, sonder plantegroei-eilande; hulle nest koloniaal, byna altyd saam met haringmeeue. Hierdie meeue vreet hoofsaaklik vis, in klein hoeveelhede eet hulle klein knaagdiere, insekte, kuikens watervoëls.

Uitsig en persoon

Selfs in betreklik onlangse tye (die middel van die vorige eeu) word die swartkopmeeu saam met ander visvretende voëls as skadelik beskou. Die aantal daarvan is egter so klein dat dit die visbedryf nie werklik kan beskadig nie. Helaas is die meeu steeds onder skote, soos blyk uit die beduidende terugkeer van ringe van voëls wat om verskillende redes gevrek het, insluitend diegene wat geskiet is.

Die aanwesigheid van 'n groot aantal nuwe reservoirs kan 'n positiewe uitwerking hê op die verspreiding van nestkolonies van meeue, aangesien dit op broeiplekke verskyn waar hulle nog nie voorheen gesien is nie (byvoorbeeld die Kuibyshev- en Zaporozhye-reservoirs).

Op die wapen van die stad Akhtarsk, Saratov-streek, sien jy 3 meeue (vissers, soos hulle in die beskrywing genoem word) oor die rivier vlieg. Hierdie hengelaars stem ooreen met die voorkoms van die swartkopmeeu.

Interessante feit oor die swartkopmeeu

Verbasend genoeg is alle soorte meeue, en veral die swartkopmeeu, in baie kulture 'n simbool van vroulike hartseer en verlange van moeders. Dit is voldoende om die legende te onthou van 'n vrou wat in 'n seemeeu verander het wat kreun van hartseer nadat haar geliefde visserman in die see verdwyn het. Die verklaring hiervoor lê in die histeriese uitroep van seemeeue - hulle is so hartseer en neerdrukkend, asof die voël regtig ly. Matrose het baie borde wat met seemeeue verband hou, waarvan een sê: meeue is luidrugtig aan die oewer. Maar 'n groot aantal meeue bo die water beloof 'n groot vangs, want voëls kry ook kos in die see.
Die swartkopmeeu was enkele dekades gelede op die randjie van uitwissing - dit is vergemaklik deur swak ekologie, stropery en eierversameling. Vandag het die situasie verbeter danksy doeltreffende beskermingsmaatreëls. In dieselfde gees sal die mensdom steeds die bevolking van die swartkopmeeu vir toekomstige geslagte kan bewaar.

haringmeeu - beskrywing, habitat, interessante feite

Voorkoms

Die swartkopmeeu is een van die mooiste meeue. Die belangrikste versiering en verskil van ander groot meeue is 'n fluweelswart swart kop en helder wit rolle om die oë. Die algemene toon van verekleed, soos alle meeue, is silwergrys. Die snawel is helder, driekleur - geel-oranje met 'n rooi punt en 'n swart band. Die ooglede is helderrooi, maar die iris self is donker. Bene is groenerig geel. In vlug lyk die vlerke kort en breed, met swart kolle op die wit toppe van die vlerke.

Die winterkleed is dowwer en die swart enjinkap word vervang met 'n grys.

Die meeu is 'n groot voël, liggaamslengte tot 70 cm, gewig 1-2 kg, vlerkspan 155-170 cm, mans is effens groter as wyfies.

Beskrywing van die spesie, hoe 'n meeu lyk

Die voël van die Gull-familie is die grootste verteenwoordiger van die spesie en word maklik herken aan sy fluweelswart swart kop. Terselfdertyd is nou wit strepe bo haar oë sigbaar. Mans bereik gemiddeld 2 kg en wyfies - tot 1,5 kg met 'n liggaamslengte van 60 tot 70 cm en 'n vlerkspan van 150-175 cm. Die bek is helder oranje van kleur en het 'n swart band aan die onderkant, en aan die punt is dit rooierig.

So 'n beskrywing van die swartkopmeeu is egter slegs relevant vir volwassenes, aangesien die kleintjies in die eerste drie lewensjare heeltemal anders lyk, en dit moeilik is om dit van die haringmeeu te onderskei. Die kop van die kuikens en die boonste deel van hul lyf is silwer gekleur, en die vere aan die onderkant van die liggaam is wit of roomwit met 'n oker tint. Die verekleed word verskeie kere verander voordat die finale vorm aangeneem word.

  • donsige uitrusting,
  • nesdrag,
  • eerste winteruitrusting,
  • tweede winteruitrusting,
  • tweede someruitrusting,
  • derde winter en derde somer uitrustings.

Die swartkopmeeu, wat sy "uitrustings" verander, gaan deur talle moltprosesse.

Voer- en voedingsgedrag

Die swartkopmeeu voed op vis wat hy in vlak water vang of 'n dowwe vis op die oewer optel (soos alle meeue duik hy nie). Minder dikwels word daar op land gejag na insekte, knaagdiere en kuikens van ander, hoofsaaklik watervoëls. Daar is gevalle waar lag kolonies van kleiner meeue en sterretjies aangeval en eiers en kuikens daaruit gesteel het. Hulle kan tot 20 km vlieg vir kos. Soms sleep hulle vis uit die nette of tel visafval op. Daar is waarnemings oor hoe die lag in die skemer groot kewers vinnig gevang het. Die voedselspektrum van meeue is dus redelik uiteenlopend, en in die geval van 'n tekort aan visse, kan hulle ander voedsel gebruik.

Interessante feite

  • Ondanks sy naam, is die meeu 'n taamlike stille voël, en die geluide wat hy maak, is glad nie soos lag nie.Heel waarskynlik is dit vergelykbaar met 'n dowwe gebrul of bas.
  • Die maksimum lewensduur van die swartkopmeeu is ongeveer 16 jaar.
  • Die meeu is nie net 'n groot verteenwoordiger van die spesie nie, maar ook baie bang. As hulle hulself verdedig, staan ​​die seemeeue in lyn en begin die vyand skree. Soms kan hulle Sakervalke aanval.
  • Die swartkopmeeu word nie meer in die Rooi Boek van Rusland gelys nie - in 'n paar dekades het die bevolking daarvan amper verdubbel.

Dit is opmerklik dat die seemeeu vir baie mense 'n smagtende vrou is, die heldin van sprokies en legendes is.

Sosiale gedrag

Die swartkopmeeu is 'n koloniale voël. Hulle maak nes in groot kolonies (tot enkele honderde pare), of, minder gereeld, in kolonies van ander meeue. Kolonies is onstabiel, soms oorleef hulle slegs een seisoen, en sommige is stabiel en bestaan ​​al etlike jare. Die herverdeling van voëls in die kolonie vind hoofsaaklik plaas as gevolg van 'n verandering in die hidrologiese regime.

Ondanks hul indrukwekkende grootte, gedra hulle meeue naby die nes redelik vreesaanjaend en nie aggressief nie. Die belangrikste verdedigingsmetode - meeue kom 'n paar meter van die vyand op 'n ry op die grond en skree hard. Daar is egter gevalle waar lag met vrymoedigheid op vyande afgestorm het, selfs grotes soos gonsers en sakervalke.

Met 'n tekort aan voedsel in die kolonies van meeue, maar in 'n mindere mate as by ander meeue, word kannibalisme waargeneem, dit wil sê om kuikens van naburige pare dood te maak.

Waar die swartkopmeeu woon

Verteenwoordigers van die Charadriiformes-orde vestig hulle oorwegend langs die kus van varswater, brak, soutmere en seebaaie en kies gebiede wat beskerm word teen landdiere met dun grasbedekking. Hulle woon hoofsaaklik in die dorre, woestynsone van Eurasië - van die Ciscaukasia en die See van Azov in die ooste tot China, Cisbaikalia en Mongolië. U kan ook voëls in Kazakstan en op die eilande naby die Swart See ontmoet. Op die grondgebied van Rusland word hierdie pragtige meeue meestal aangetref in die Wolga-rivierdelta, in die Kaspiese See-bekken, in die onderste dele van die Terek, in die Stavropol- en Krasnodar-gebied, sowel as in die Rostov-streek. Voëls maak ook nes in die noordelike deel van die Krim - op die Lebyazhy-eilande en Sivash, en vir die winter gaan hulle na die suidelike en suidwestelike dele van Asië.

Daar moet op gelet word dat die swartkopmeeu nie 'n deurlopende gebied vorm nie, aangesien dit gekenmerk word deur afsonderlike nesnedersettings.

Voortplanting en ouerskapgedrag

Laggende meeue maak nes in kolonies, waarvoor hulle klein eilande kies wat ontoeganklik is vir viervoetige roofdiere. Die begin van die nes word voorafgegaan deur 'n sekere demonstrasiegedrag. By meeue is dit nogal ingewikkeld: om die vere op die rug te plooi, die vere op die stert in 'n waaier oop te vou, die kop terug te gooi in kombinasie met 'n harde kreet. Soos die meeue voed die laggende meeue die wyfie tydens die vorming van pare die wyfie met die kos wat hy weer oplewer. Die neste in die kolonie is baie dig, soms op 'n afstand van 1,5-2 m van mekaar af. Die broeigat is dikwels naby die water geleë, en daarom kan neste tydens vloed sterf. Daar is geen spesiale voering in die nes nie, slegs 'n paar droë grashalms of rietstingels. In 'n volledige koppelaar is daar gewoonlik 3 eiers, liggroen met donkerbruin of grysblou kolle. Albei ouers broei, en verander verskeie kere per dag. Daar word opgemerk dat die wyfie gewoonlik 3-7 uur sit sonder om te verander, en die mannetjie - vir 1-4 uur.

Inkubasie begin met die eerste eier en duur gemiddeld 25-27 dae. Ongeveer 2 dae verloop tussen die uitbroei van die eerste en derde kuikens in die koppelaar. Die kuikens is geklee in 'n liggrys effekleurige onderkant en het, in teenstelling met ander meeue, nie donker kolle nie. Ouers kan die dop nie uitstaan ​​nadat hulle uitgebroei het nie, maar vertrap of druk dit oor die rand van die nes.Ouers neem droë kuikens uit die nes weg en sorg verder daarvoor. Kuikens word 24 uur gevoer, maar die meeste aktief vanaf 09:00 tot 21:00, terwyl mans ongeveer 1,5 keer meer gereeld voed as wyfies. Gedurende die eerste 11–13 dae maak die ouers ook die kuikens warm (of skaduwee in geval van hitte) en vervang dit mekaar. In hierdie tyd, wanneer identifikasie (herkenning) van hul eie kuikens ontstaan, begin volwasse meeue aggressie toon teenoor naburige kuikens, en dit eindig dikwels in hul doodmaak. Hierdie verskynsel van kannibalisme (eet hul eie soort) is oor die algemeen baie kenmerkend van meeue.

Jong meeue staan ​​op die vlerk op die ouderdom van 45 dae. Die sterftesyfer van jongmense in die eerste lewensjaar is baie hoog en beloop ongeveer 80%. Nadat die nes verby is, dwaal die laggende meeue in klein groepies en vlieg dan weg vir oorwintering.

Swartkopmeeue word op die ouderdom van 4-5 jaar geslagsryp.

Lewensstyl

Ondanks die feit dat die swartkopmeeu op baie foto's alleen uitgebeeld word, leef hy steeds in groot, digte kolonies waarvan die aantal wissel van etlike tot honderde individue. Soms kom dit ook voor in gemengde groepe van ander lede van die spesie. Eintlik word die kolonies net vir een seisoen bewaar, waarna die versterkte jong groei begin dwaal, honderde kilometers van die hoofhabitat bevind, en dan die gebied heeltemal verlaat vir die winterperiode en eers in Maart-April van die volgende jaar.

Laggende meeue begin vanaf die 4de lewensjaar broei en lê nie meer as drie grysblou eiers in die nes nie. Beide mans en vroue broei hulle uit. Dit is opmerklik dat die neste van hierdie groot voëls naby waterliggame geleë is, sodat dit tydens veral hoogwater vernietig kan word. Die lot van die kuikens self is ook hartseer, want hulle word dikwels prooi van haremeeue. Die vrektesyfer van jong diere is 80% omdat volwassenes nie altyd goeie ouers word nie - die welpies kan per ongeluk heeltemal versorg of ophou sorg. Daar is ook gevalle van kindermoord bekend. Die volwasse kinders kom later in 'n soort "kleuterskool" bymekaar, waar hulle deur groot voëls gevoer word, en hulle nie in vreemdelinge en vriende verdeel nie.

Kompetisie: Watter soort voël is jy? Swartkopmeeu - die antwoord op raaisel nommer 6

U is gevra om vertroud te raak met die wenke: 'n gedetailleerde verhaal, foto's en 'n opname van die voëlstem, waarmee u, ons dierbare lesers, moes raai watter soort voël ons dink.

Die kompetisie is dus bygewoon deur 66 mense, het die raaisel geraai 59 deelnemers... Soos belowe, sal voëlkenners waardevolle Bird of Happiness-pryse ontvang. Aflewering van geskenke aan wenners word voorsien. Om die wenners te bepaal, het ons die volgende reël gebruik: elke Nde prys wen, waar N die aantal korrekte antwoorde op alle vrae is, gedeel deur die aantal pryse. Ons het 5 pryse, wat beteken dat elke 11de deelnemer wat die vrae van die vasvra korrek beantwoord het, 'n prys ontvang.

Keer terug na legkaart nommer 6

Wennersname: 1. Bakhirev Oleg Vitalievich, Moskou 2. Laptanovich Maxim Alexandrovich, Sint Petersburg 3. Bakhireva Lidia Alexandrovna, Moskou 4. Shishibarov Eduard Sergeevich, Nizhny Tagil 5. Laptanovich Alexander Nikolaevich, St. Petersburg

Korrekte antwoord:Swartkopmeeu

Aan die einde van die kompetisie sal ons die wenners per e-pos kontak en wag tot 25 Augustus 17:00 (Moskou-tyd) vir 'n antwoord.

Aandag! As u uself in die lys van wenners bevind, maar om een ​​of ander rede nie ons brief ontvang het nie, kan u ons kontak deur na of per telefoon te skakel, skakel. 4472, Evgeniya Fedorova.

Deelnemerslys: 1) 18.08.10 11:58:57, elena zheltikova, Moskou, 1 punt 2) 17.08.10 22:00:10, Yuvko Olga Vladimirovna, Omsk, 1 punt 3) 17.08.10 21: 38: 57, Rusanova, Olga, 1 punt (e) 4) 17.08.10 20:53:55, Shamykhina ZV, Volgograd, 1 punt (s) 5) 17.08.10 19:20:27, Laptanovich Alexander Nikolaevich, St. Petersburg, 1 punt 6 ) 17.08.10 18:44:40, Butakhina Irina Vladimirovna, Saratov, 1 punt 7) 17.08.10 18:39:10, Butakhina Elena Vladimirovna, Saratov, 1 punt 17.08.10 17:07:28, Shishkova Maria Anatolyevna, Volzhsky, 1 punt (s) 9) 17.08.10 16:03:32, Bendyukova Natalya Valerievna, Nizhnekamsk, 1 punt 10) 17.08.10 14:32:55, N.Sukhareva, Pushchino, 1 punt 11) 17.08.10 14:26:10, Plyasova N.Ya., Pushchino, 1 punt 12) 17.08.10 10:28:31, Georgy Sviridov, Moskou, 1 punt 13) 17.08.10 10:27:32, Romanova Maria Ivanovna, Moskou, 1 punt (s) 14) 16.16.10 23:31:53, Plyasova Natalia, Pushchino, 1 punt 15) 16.08.10 23:31:02, Plyasova Nina, Pushchino , 1 punt (e) 16) 16.08.10 22:39:37, Shishibarov Eduard Sergeevich, Nizhny Tagil, 1 punt (s) 17) 16.08.10 21:53: 10, Tatyana Vladimirovna Polyanina, St. Petersburg, Pavlovsk, 1 punt (s) 18) 08.16.10 21:51:57, Anastasia A. Laptanovich, St. Petersburg, 1 punt (s) 19) 08.16.10 21:32: 03, Mordanov Yuri Alekseevich, dorp Stulovo, 1 punt (s) 20) 08.16.10 19:01:30, Valentina, Moskou, 1 punt (s) 21) 08.16.10 18:58:21, Anton Sergeevich Pozdnov, Moskou, 1 punt 22) 08.16.10 17:24 : 30, Oleg Davydov, Moskou, 1 punt 23) 08.16.10 17:23:55, Elena Vladimirovna Davydova, Moskou, 1 punt) 24) 08.16.10 17:23:15, Valentina Davydova, Moskou , 1 punt (e) 25) 08.16.10 15:16:34, Obzhogin Andrey Alexandrovich, Novocheboksarsk, 1 punt (s) 26) 08.16.10 14:50:55, Bakhanova Milada Viktorovna, Ulan-Ude, 1 punte 27 ) 16.08.10 14:14:22, Bakhireva Lidiya Aleksandrovna, Moskou, 1 punt 28) 16.08.10 12:44:35, Frantsev Roman Konstantinovich, Engels, 1 punt 29) 16.08.10 12:25:56, Elsukov Andrey , Syktyvkar, 1 punt (s) 30) 16.08.10 11:25:26, Tarakanov Anatoly, Penza, 1 punt (s) 31) 16.08.10 11:18:30, Irina Litvinova, Pushkino, 1 punt 32) 08.16 .10 11:01:24, Nikolay Svistelnikov, Rostov aan die Don, 1 punt 33) 08.16.10 10:26:13, Alexey Reutov Ivanovich, Kurgan, 1 punt 34) 08.16.10 10:20:22, Murzagulova Elvira Talgatovna, Ufa, 1 punt 35) 08.16.10 09:23:06, Valery Viktorovich Arkhipov, Stavropol, 1 punt (s) 36) 08/8/10 09:06:17, Vladimir Alexandrovich Romanov, Saransk, 1 punt (e) 37) 15/08/10 23:47:18, Alexander Vladimirovich Zraev, Moskou-streek, Sergiev Posad, 1 punt (ov) 38) 15/08/10 23:45:03, Lapt Anovich Maxim Alexandrovich, Sint Petersburg, 1 punt 39) 15/08/10 21:30:22, Anna Ryklina Vyacheslavovna, Moskou, 1 punt 40) 15/08/10 18:06:56, Galina Yurievna Melnik, Moskou, 1 punt (s) 41) 15.08.10 14:10:38, Gorbatskaya Anna Gennadievna, streek Smolensk, Dorogobuzh, 1 punt (s) 42) 15.08.10 10:34:30, Sukharev Vladislav, Pushchino, 1 punt (s) 43) 15.08.10 10:33:24, Nikiforova Natalia, Pushchino, 1 punt (s) 44) 15.08.10 10:32:24, Nekrasova Evgeniya, Pushchino, 1 punt 45) 15.08.10 10:31:46 , Mikhailova Irina Yurievna, Pushchino, 1 punt (s) 46) 15.08.10 0:12:41, Zhukovskaya Alina Aleksandrovna, Moskou, 1 punt (s) 47) 15.08.10 0:09: 54, Rusanov Anatoly Pavlovich, Tyumen , 1 punt (e) 48) 14.08.10 23:47:55, Rusanova Tatyana Anatolyevna, Moskou, 1 punt (s) 49) 14.08.10 23:23:14, Bakhirev Oleg Vitalievich, Moskou, 1 punt 50) 14.08 .10 23:00:48, Rusanova Svetlana Fedorovna, Tyumen, 1 punt 51) 14.08.10 22:49:00, Popelyshko Oksana Viktorovna, Tyumen, 1 punt (ov) 52) 14/08/10 19:02:58 , Sukharev a Natalia, Pushchino, 1 punt (s) 53) 14.08.10 19:00:47, Sukharev Kirill, Pushchino, 1 punt (s) 54) 14.08.10 18:59:09, Sukharev Ivan, Pushchino, 1 punt ( ov) 55) 14.08.10 11:46:21, Buryachenko Irina Vadimovna, Penza, 1 punt (s) 56) 14.08.10 10:18:14, Yuri, Podolsk, 1 punt (s) 57) 13.08.10 18 : 04: 32, Novikov Valery Gennadievich, Samara, 1 punt (s) 58) 13.08.10 17:39:49, Shashkova Natalia Anatolyevna, Kanash Chuvashia, 1 punt (s) 59) 13.08.10 15:38:12, Kostya, Minsk, 1 punt (e)

LiveInternetLiveInternet

Haal aan Glory_Friend

Lees dit volledig in u aanhalingsboek of gemeenskap!
Kinders uit die hok. B. 217. Swartkopmeeu.
Oorspronklik geneem uit ya_mudrogon in Cage Kids. B. 217. Swartkopmeeu.

Die swartkopmeeu (lat. Larus ichthyaetus) is 'n groot spesie meeu wat hoofsaaklik langs die oewer van die Kaspiese See en in die oostelike Middellandse See leef. Die nesgebied strek vanaf die noordelike streke van die Krim tot by die bekken van die Groot Mere in Mongolië en die meer. Kukunor (volgens sommige bronne tot by die middelloop van die Geelrivier) en vanaf die meer. Vate na die suidelike deel van die Kaspiese See. Die spesie vorm nie 'n deurlopende gebied nie; dit word gekenmerk deur afsonderlike nesnedersettings, dikwels enkele honderde kilometer van mekaar af. Sommige nedersettings bestaan ​​al tien jaar, ander verskyn vir 'n kort tydjie met die verbetering van die hidrologiese stelsel van waterliggame. In die noorde van die Krim lê meeue op die Sivash- en Lebyazhy-eilande (Karkinitsky-baai van die Swart See). In 1983 is nes aangeteken op Krivoy Spit in die streek Donetsk. Bewoon see-eilande en kuste, groot sout mere in steppe, semi-woestyn en woestynsones. Die swartkopmeeu is 'n redelike vreesagtige voël. Wanneer die kolonie verdedig word, sal dit nie naby die vyand kom nie. Die mees algemene verdedigingsgedrag kom tot uiting in die feit dat voëls, enkele tientalle meter van die vyand, op die grond staan in 'n byna egalige lyn en begin skril skree.(Jong voël). Die swartkopmeeu vlieg, klap stadig met sy vlerke, hy kan sweef. Swem goed, sit hoog op die water, duik nie. Hy is baie versigtig, hy swyg buite die kolonie. Dit voed op visse, klein knaagdiere, insekte, kuikens watervoëls. Kannibalisme kom soms voor by groot seemeeue. Swartkopmeeue vorm kolonies van 30-100 of meer pare. Die mate van kolonisasie is redelik hoog, die neste in die kolonie is baie dig en kan in die onmiddellike omgewing of nie langer as 1,5-2,5 meter geleë wees nie. In die koppelaar is daar gewoonlik nie meer as drie eiers nie; beide mans en vroue broei vir 25-29 dae. Kuikens, broei, vorm "kleuterskole". As daar verskeie klein kolonies in die omgewing is, is die vorming van 'n gemeenskaplike 'kleuterskool' moontlik. 'N Deel van die kolonie beskerm die kuikens, sommige jag en kry voedsel vir hul eie kuikens en ander se kuikens. Die haringmeeu het 'n ernstige uitwerking op die swartkopkolonie, veral as die versteuringsfaktor toeneem. Die eiers en kuikens van meeue van hierdie spesie kan in sommige gevalle deur jakkalse, dassies en wilde varke vernietig word. Kolonies is oorstroom tydens storms en storms. Die swartkopmeeu word in die Rooi Boek van Rusland gelys. Alle foto's is deur my in die dieretuin van Moskou geneem.

Notas (wysig)

  1. 12
    Courers, noddies, meeue, terns, auks, sandgrouse: F. Gill & D. Donsker (Eds). // IOC Wêreldvoëllys (v 8.1). - 2020. - DOI: 10.14344 / IOC.ML.8.1. (Besoek op 21 Maart 2018).
  2. Boehme R.L., Flint V.E.
    'N Vyf-taal woordeboek van diere name. Voëls. Latyn, Russies, Engels, Duits, Frans / onder totaal. red. acad. V.E.Sokolova. - M.: Rus. lang., "RUSSO", 1994. - P. 90. - 2030 eksemplare. - ISBN 5-200-00643-0.
  3. Arlott N., Brave V.
    Birds of Russia: Reference Guide = Birds of the Palearctic. - SPb.: Amphora, 2009. - Bl. 184 .-- 446 bl. - 5000 eksemplare. - ISBN 978-5-367-01026-8.
  4. Swartkopmeeu Rooi Boek van Rusland.
  5. Encyclopedia of Russian Nature: Birds (geredigeer deur Vladimir Flint, Moskou, ABF, 1997).

Uittreksel uit die swartkopmeeu

Hy staan ​​op en gaan sit. By die vuur sit hy op sy hurke, sit 'n Fransman wat pas 'n Russiese soldaat eenkant toe geskuif het en die vleis wat op die ramrod gedra is, gebraai het. Sinewy, opgerol, toegegroei met hare, rooi hande met kort vingers het die ramrod behendig gedraai. 'N Donkerbruin gesig met gevore wenkbroue was duidelik sigbaar in die kole. 'Ca lui est bien egal', brom hy en spreek vinnig die soldaat agter hom aan. - ... brigand. Va! [Hy gee nie om nie ... die rower, regtig!] En die soldaat wat die ramrod draai, kyk somber na Pierre. Pierre draai weg en loer in die skaduwee. Een Russiese gevangene, die een wat deur 'n Fransman opsy geskuif is, het by die vuur gesit en iets met die hand geslaan. Terwyl hy nader kyk, herken Pierre die pers hond wat met sy stert swaai en langs die soldaat sit. - Het jy gekom? - sê Pierre. - Ag, Pla ... - hy begin en maak nie klaar nie. In sy verbeelding, skielik, terselfdertyd, met mekaar verbind, ontstaan ​​'n herinnering aan die blik waarmee Plato hom aankyk, onder 'n boom sit, van die skoot wat op daardie plek gehoor is, van die gehuil van die honde, van die kriminele gesigte van twee Fransmanne wat verby hom gehardloop het, van die skietrookgeweer, oor die afwesigheid van Karataev by hierdie stilstand, en hy was reeds gereed om te begryp dat Karataev vermoor is, maar op dieselfde oomblik in sy siel, afkomstig van God weet waar, daar was 'n herinnering aan 'n aand wat hy saam met 'n pragtige Poolse vrou op die balkon van sy huis in Kiev in die somer deurgebring het. En tog, sonder om die herinneringe van die dag aan mekaar te koppel en geen gevolgtrekking daaroor te maak nie, maak Pierre sy oë toe, en die prentjie van die somer-natuur vermeng met die herinnering aan swem, van 'n vloeibare vibrerende bal, en hy sak êrens in die water in, sodat die water oor sy kop saamtrek. Voor sonsopkoms is hy wakker gemaak deur harde, gereelde skote en geskree. Die Franse hardloop verby Pierre. - Les cosaques! [Kosakke!] - het een van hulle geskree, en 'n minuut later het 'n skare Russiese gesigte Pierre omring. Pierre kon lank nie verstaan ​​wat met hom gebeur het nie. Aan alle kante hoor hy die vreugdekrete van sy kamerade. - Broers! My liefies, liefies! - huilend, skree die ou soldate en omhels die Kosakke en die husaren. Husare en kosakke het die gevangenes omring en vinnig rokke, stewels en brood aangebied.Pierre snik, sit in die middel van hulle en kan nie 'n woord uiter nie, hy omhels die eerste soldaat wat na hom toe kom, en huil hom, soen hom. Dolokhov het by die hekke van die ineengestorte huis gestaan ​​en 'n skare ontwapende Franse laat verbygaan. Die Franse, opgewonde oor alles wat gebeur het, het hard onder mekaar gepraat, maar toe hulle verby Dolokhov kom, wat homself liggies met 'n sweep op sy stewels geslaan en na hulle kyk met sy koue, glasagtige voorkoms wat niks goeds beloof nie, praat hulle stil geword. Aan die ander kant het die Cossack Dolokhov gestaan ​​en die gevangenes getel en honderde krytlyne aan die hekke gemerk.

Beste foto's

  • vis (35)
  • wolf (32)
  • voëls (30)
  • beer (27)
  • hond (26)
  • akwarium (22)
  • vis (22)
  • vis (22)
  • kat (20)
  • aap (16)
  • elande (15)
  • kameel (13)
  • olifant (13)
  • jakkals (12)
  • takbokke (11)
  • Dieretuin
  • »
  • Dierefoto's
  • »
  • Voëls
  • »
  • Charadriiformes
  • »
  • Meeue
  • »
  • Swartkopmeeu

Die wereld

  • Diere van vastelande
  • Soogdiere
  • Voëls
  • Diereverhale
  • Reptiele (Reptiele)
  • Vir kinders
  • Amfibieë (Amfibieë)
  • Vis
  • Ongewerweldes
  • Goue foto's
  • Video's oor diere
  • Diergeluide

Die mooiste foto's van diere in die natuurlike omgewing en in dieretuine regoor die wêreld. Gedetailleerde beskrywings van lewenstyl en wonderlike feite oor wilde en mak diere van ons outeurs - natuurkundiges. Ons sal u help om u in die fassinerende wêreld van die natuur te verdiep en alle onbekende uithoeke van ons groot planeet Aarde te verken!

KOPIEREG © 2012-2021 Alle regte voorbehou. Werfmateriaal is slegs bedoel vir privaat gebruik. Enige gebruik van die materiaal wat op die webwerf gepubliseer word vir kommersiële doeleindes, is slegs moontlik met die toestemming van die outeursreghouer: Opvoedkundige en opvoedkundige internetportaal "Zoogalaktika ®".

Fonds vir die bevordering van opvoedkundige en kognitiewe ontwikkeling van kinders en volwassenes "ZOOGALAKTIKA ®" OGRN 1177700014986 INN / KPP 9715306378/771501001

Ons webwerf gebruik koekies vir die doel van webwerffunksionaliteit. Deur aan te hou werk met die webwerf, stem u in tot die verwerking van gebruikersdata en privaatheidsbeleid.

Pin
Send
Share
Send
Send