Voëlgesinne

Minste bitterheid - Profiel | Habitat | Klanke | Vlieg | Nest | Reikwydte

Pin
Send
Share
Send
Send


Die kleinste bitter is een van die kleinste reiers, aangepas om in digte moerasse te woon. In plaas daarvan om soos die meeste reiers in die vlak te waai, klim die Kleinste bitter tussen riete en katstertjies en klou met sy lang tone aan die stamme vas.

Minste bitter profiel

In hierdie artikel gaan ek praat oor die minste geringe roep, groen reier, reeks, vs Amerikaanse bitter, habitat, beelde, geluide, vlieg, nes, ens.

Sy skraal liggaam laat dit maklik gly deur digte, deurmekaar plantegroei. As gevolg van sy keuse van habitat, is dit gewoonlik ongemerk, behalwe as dit vlieg.

Sy geluide en klinkgeluide word egter soms teen dagbreek en nag gehoor, en ook gewoonlik snags.

Minste bitter verspreiding

Die minste bittere broei in gebiede van Noord-Argentinië tot Suid-Kanada. Hulle oorwinter in Kalifornië, Texas en Florida, tot in Panama en Colombia.

Hierdie voëls is geleë in massiewe vleie met digte plantegroei, varswater moerasse, swembaddens en mere met digte plantegroei op die omtrek, en in brak moerasse en mangrove.

Minste bitter beskrywing

Die minste bitter is waarskynlik een van die kleinste reiers op aarde, met miskien net die dwergbitter en die swartrugbitter wat gemiddeld kleiner is.

Dit kan 28 tot 36 cm groot wees en die vlerkspan wissel van 41 tot 46 cm. Die liggaamsmassa is tussen 51 en 102 g (1,8 tot 3,6 oz), met die minste bittere weeg tussen 73 en 95 g (2,6 en 3,4 oz), wat dit miskien die ligste van alle reiers is.

In 'n onlangse handleiding van voëlliggaampies word een ander spesie in hierdie geslag, die streeprug-bitter, aangehaal as 'n implikasie van die liggaamsmassa wat skaars laer is as die minste bitter, wat toegeskryf word aan 'n implikasiemassa van 86,3 g (3,04 oz).
Die hoender se borskant en keel is wit met sagte bruin strepe. Die gesig en die omtrek van die nek is ligbruin; dit het geel oë en 'n geel snawel.

Die volwasse mannetjie is blink groen-swart op die rug en kroon; die volwasse vrou is blinkbruin op hierdie komponente. Hulle wys ligbruin komponente op die vlerke tydens vlug.

Minste bittere gedrag

Die minste bitter is 'n ontwykende hen. Hulle bestee baie tyd aan riete. As dit skrik, vries die minste bitter op sy plek met sy snawel wat sy ingang wys, en elke oog in die rigting van die alarmtoestand en swaai gewoonlik soos windverwaaide moerasplantegroei.

Dit is waarskynlik 'n gedrag wat roofdiere vermy, aangesien die klein meting daarvan die bitterheid vatbaar maak vir baie potensiële roofdiere.

Danksy sy gedrag tussen die vele riete sit die minste bitter op die vloer van water wat dalk te diep is vir die waadtegniek van verskillende reiers.

Die minste bittere en veel groter en anders lyk Amerikaanse bittere gewoonlik dieselfde vleilande, maar kan relatief min wisselwerking hê as gevolg van variasies in voergewoontes, die gewildste prooi en die tydsberekening van broeisiklusse.

Die minste bitter kom op sy broeiplekke 'n paar maande na die Amerikaanse bitterheid en vertrek een of twee maande vroeër.

John James Audubon het bekend dat 'n jonger gevangene die minste bitter in die posisie was om met gemak tussen twee boeke van vier cm uitmekaar te loop.

As hy leweloos was, het die lyf van die hen 5,7 cm (2,2 inch) breed gemeet, wat daarop dui dat dit sy breedte tot 'n seldsame diploma kan verdruk.

Minste bitter gewoontes en lewenstyl

Die minste bittere voëls is daaglikse, eensame en skaam voëls wat in die digte plantegroei van die moeras woon.

Volgens die strategie van 'n indringer sal die minste bitterheid weghardloop as plaasvervanger vir vlieg en laag oor die toppe van opkomende plantegroei skuif.

Dit vlieg vinnig afstande vroeër as wat dit weer in die plantegroei val. As u kuier of werk, gebruik dit die stingels van gewasse as 'n trapsteen.

As bene oopvou, klou dit een of 'n aantal stingels in elke voet vas en stap vorentoe. As dit bedreig of bekommerd is, kan dit op die plek vries met sy snawel regop gerig.

Sy bruinerige verekleed en so 'n houding laat toe dat dit baie goed gekamoefleer word, en dit kan ook agtertoe en vorentoe wieg, soos riete in die wind.

Hierdie voëls voed in klein swembaddens tussen die vele opkomende plantegroei en loop stadig op die rand van die water.

Dit sal staan ​​en wag, met sy bene eenkant toe, sy kop en nek laag oor die swembad uitgestrek, en sy snawel raak amper aan die water.

Nadat hy gegryp het, trek die hen terug in die plantegroei en slaan dan na 'n ander poel.

Minste bittere voortplanting

Minste bittere is monogame telers, wat impliseer dat een man net een vroulike vrou het.

Tydens hofvertonings klink die manlike en vroulike klank, een in reaksie op die teenoorgestelde. Teling wissel seisoenaal, afhangende van ligging.

In New York lok die minste bittere broei aan die einde van Mei tot vroeg in Junie en teen middel Mei in Kanada.

Hierdie spesie broei gewoonlik in onvaste kolonies. Die nes is 'n brose platform bo die water, gebou op geboë oor lewelose stingels van die opkomende plantegroei.

Minste bittere nes

Die nes word hoofsaaklik deur die mannetjie van onlangse en dooie plantstamme gebou, en 'n bedekking wat geproduseer word van lang moerasgewasse wat oor die platform kan getrek word.

2 tot 5 eiers word gelê, blou-wit en yl gevlek met bruin. 19 tot 20 dae is die interval van die inkubasie, wat deur elke ouer gedeel word.

Die jongeres word gevoed deur elke pa en ma, en daarom vlug hulle ongeveer 25 dae nadat hulle uitgebroei het. Die minste bitterjies kan elke seisoen twee broeisels oplewer.

Bedreigings

Die belangrikste bedreigings vir die minste bitterheid is die verlies van habitat weens die dreinering van vogtige gebiede. Dreigemente gedurende die nesinterval is menslike versteurings, tesame met ontspanningswaterbote wat oormatige golwe veroorsaak wat 'n nes en sy kuikens sal vernietig.

Kyk die video: Business Studies Gr12 Quality Video 2 1 (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send