Voëlgesinne

Groot Aigrette - Profiel | Habitat | Feite | Vlug | Nest | Bel

Pin
Send
Share
Send
Send


Die elegante Grootreiger, wetenskaplike naam Ardea alba is 'n pragtige gesig in baie Noord-Amerikaanse vleilande. Dit is effens kleiner en soberder as 'n Grootblou Reier, maar dit is nietemin reuse-voëls met skouspelagtige vlerkspanne wat tydens die vlug in die aigrette gesien word.

Goeie aigrette-profiel

In hierdie artikel gaan ek praat oor 'n groot aigretteprofiel, feite, groot aigrette versus aigrette, vs sneeustreigers, wetenskaplike benamings, teen witreiers, habitat, simboliek, ens.

Hulle jag in tradisionele reierstyl, staan ​​roerloos of waai deur vleilande om vis te gryp met 'n dodelike klits van hul geel snawel.

Groot reiers word in die laat negentiende eeu prakties tot uitwissing vir sy of haar pluime gejag, wat bewaringsaksies tot gevolg gehad het en een van die eerste wetlike riglyne was om voëls te beskerm.

Groot reiger geografiese reeks

Groot reigers word in die Noordkus tot in die suide van Texas, die Golfkusstate en Florida langs die Atlantiese kus tot by Maine en suid van Kanada ontdek, en wes tot by die Groot Mere, in sy geografiese gebied.

Groot aigrettebeskrywing

Die groot reiger is 'n groot reier met spierwit verekleed. Hierdie spesie is soveel as 1 m lank en kan 80 tot 104 cm groot wees en 'n vlerkspan van 131 tot 170 cm hê.

Liggaamsgewig kan wissel van 700 tot 1 500 g (1,5 tot 3,3 lb), met 'n gemiddeld van ongeveer 1 000 g (2,2 lb).

Dit is dus skaars kleiner as die groot blou of grys reier (A. cinerea). Afgesien van die dimensie, kan die grootreiger onderskei word van verskillende witreigers deur sy geel snawel en swart pote en voete, alhoewel die snawel donkerder kan blyk en die afneem van die bene ligter binne die broeiseisoen.

In broeiverekleed word fyn siervere op die rug gedra. Mans en wyfies lyk eenders; jeugdiges lyk soos volwassenes wat nie broei nie.

Gedifferensieer van die tussenreiger (Mesophoyx intermedius) deur die gaping, wat in die geval van die groot reiger mooi verby die agterkant van die aandag strek, maar in die geval van die tussenreier eenvoudig agter die aandag eindig.

Aigrette in vlug

Die wit aigrette, Ardea alba, grootwitreiger, of grootwitreigers het 'n geleidelike vlug met sy nek ingetrek.

Dit is kenmerkend van reiers en bittere diere en onderskei dit van ooievaars, hyskrane, ibisse en lepelbekke, wat hul nekke tydens vlug verleng.

Groot Aigrette

Die groot aigrette loop met sy nek verleng en vlerke toe. Die groot aigrette is gewoonlik nie 'n vokale voël nie.

Die groot aigrette sorg vir 'n lae, hees gekreukel as dit versteur word, en by broeikolonies bied dit gewoonlik 'n luide gekwaak cuk cuk cuk en 'n hoër skrefies.

Die groot aigrette Habitat

Die beste plek vir groot reiers is naby enige soort water. Strome, mere, damme, moddervlaktes, soutwater en varswatermoerasse word bewoon deur hierdie pragtige voël wat in prente van witreiers voorkom.

Bosagtige moerasse en vleilande is die gewilde plekke vir groot reiers en verskillende reiersoorte, witreigers, grootreigers of witreiers.

Feite

Die ongerepte wit Grootreiger sal baie meer aantrek vir die broeiseisoen. 'N Vlek van porieë en vel op sy gesig word neon onervare, en lang pluime ontwikkel daaruit.

Hierdie pluime, wat aigrettes genoem word, was in die laat negentiende eeu die voorwerp van reiers, toe sulke versierings vir dameshoede gewaardeer is.
In kolonies met gemengde spesies is Grootreigers soms die primêre spesie om te bereik, en hul teenwoordigheid kan onder verskillende soorte broei.

Groot aigrette vlieg egter kragtig stadig: met net twee vleuelslag per sekonde is hul vaart ongeveer 25 kilometer per uur.
Alhoewel dit hoofsaaklik jag, terwyl dit waai, swem die Groot Aigrette dikwels om prooi te gryp of sweef (aansienlik moeisaam) oor die water en dompel vir vis.
Die oudste geïdentifiseerde Groot Reiger was 22 jaar, tien maande vantevore, en is in Ohio opgeneem.

Groot aigrettegedrag

Groot reigers is baie territoriaal in verhouding tot hofmaak, nes en voer.

Die witreiger, die grootreiger of die witreier is dagvoeders en teen die aand versamel dit van omliggende gebiede om gemeenskaplike slaapplekke te tik. Verspreiding ná teling kom baie voor by groot reiers.

Na die jonger broei vergesel hulle die volwassenes op lang reise. Baie reiersoorte beroof verskillende soorte om ekstra maaltye te ontvang.

Groot reigers steel 'n buitensporige deel van hul maaltye by verskillende kleiner reiers.

Hulle veg ook vir etes in hul eie kroos. Vir baie voëlsoorte het die beskikbaarheid van etes 'n impak op aggressie.

Daar is egter ontdek dat groot reiers, Ardea alba is baie aggressief in baie toestande, selfs as etes net nie beperk word nie.

Die groot aigrette Kommunikasie en persepsie

Groot reiers kommunikeer deur middel van uitgebreide hoflikheidsrituele, en met vokaliserings wat 'n harde lae "corr" kan wees.

Baie van die beste manier waarop hierdie voëls praat, word geïllustreer deur hul uitgebreide hofdanse en territorialiteit.

As hulle hul grondgebied verdedig, kon hulle hard skreeu, hul snawel op die indringer spring of daaraan steek.

Ekologie

Die spesie broei in kolonies in bome naby reuse-mere met rietbeddings of verskillende intensiewe vleilande, ideaal bo-op 3,0-12,2 m.

Dit begin op 2-3 jaar broei deur elke seisoen monogame pare te vorm. As die paring na die volgende seisoen oorgedra word, word dit net nie geïdentifiseer nie.

Lewensduur / Langlewendheid

Groot reiers het 'n lewensduur van ongeveer 15 jaar in die natuur (22 in gevangenskap).

Die groot aigrette Dieet

Die groot aigrette, Ardea alba voed in vlak water of droër habitats, wat hoofsaaklik voed op visse, paddas, klein soogdiere, en selde klein reptiele en goggas, wat hulle met sy lang, skerp snawel spier, deur nogtans te staan ​​en toe te laat dat die prooi deur die putafstand terugkeer. van sy rekening, wat dit soos 'n spies gebruik. Dit wag gewoonlik onbeweeglik op prooi of bekruip sy lyer stadig.

Voortplanting

Groot reiers, Ardea alba is seisoenaal monogame diere. Manlike reiers is verantwoordelik om op grondgebied te besluit en 'n reeks rituele uit te voer om 'n vroulike te lok.

Die reusagtige samestelling vind in die mannetjie se gebied plaas.

Aigrette nes

Die mannetjiesreiger kies die nesruimte, begin 'n nes, waarna 'n vroulike lok.

Die aigrette, wat van stokke gemaak is en met plantmateriaal gevoer is, kan heel moontlik tot drie voet reg wees.

Tot ses blouerige onervare eiers word gelyktydig gelê. Albei geslagte inkubeer die eiers en die inkubasie-interval is 23-26 dae.

Die jongeres word deur elke moeder en vader gevoed en hulle kan binne 6-7 weke vlieg.

Gewoonlik word groot reiersneste saam met verskillende reiernes in 'n kolonie in vleilande en beboste moerasse gebou.

Die neste is 'n dun platform wat bestaan ​​uit stokke, takkies en stingels wat so buitensporig as moontlik is.

Die eiers is liggroen-blou en word ongeveer 23 tot 24 dae deur elke man en vrou geïnkubeer. Nestlings vlug normaalweg 2-3 weke na uitbroei.

Met 'n koppelingsdimensie van slegs 3-4 eiers, sal grootreiers alternatiewe eiers lê as een van die primêre eiers gebreek word.

Groot reiers kan na twee jaar voortplant en een kroos per jaar optel. Die broeiseisoen begin middel April.
Aardryke reiers en -vroue neem beide deel aan die inkubasie en voer van die jonger asem. Nestlings word aanvanklik gevoed deur heropname, aangeneem deur snawelgryp, die plek waar die voog die prooi oor die nes hou om aan te gryp omdat dit vreet.

Kyk die video: Nest Hello video doorbell review (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send