Voëlgesinne

Spegpapegaaie

Pin
Send
Share
Send
Send


Spegpapegaaie (Micropsitta) is 'n soort papegaaie. Spegpapegaaie word ook dwergpapegaaie genoem omdat hulle baie klein is en die kleinste papegaaisoort is.

Hulle woon in Nieu-Guinea en nabygeleë eilande. Hulle woon in subtropiese en tropiese woude. Papegaaie voed op insekte, ligene en sappige vrugte wat aan bome groei, boomsap. Hulle versamel graag vye wat direk op die stamme groei. Baie behendige en ratse voëls. Gewoonlik hou hulle bo-aan die hoogste bome, meer dikwels vyebome. 'N Harde stert, soortgelyk aan die stert van houtkappers, help om deur die bome te beweeg. Papegaaie reis byna hul hele lewe lank langs boomstamme. Vir neste kies voëls klein holtes en termiethope.

Struktuur

Die liggaam is 7 tot 10 cm lank, die vlerk is 6-7 cm, die gewig is tot 13 g. Papegaaie het 'n smal en geboë snawel. Daar is letsels aan die einde van die snawel. Hulle vingers is lang, swak effens geboë kloue, 'n kort stert met 'n reguit of effens afgeronde snit.


Uitsigte

Die soort Spegpapegaaie behoort tot die Parugaev-familie, die Dyatlovy-onderfamilie. Hierdie soort bevat ses spesies: Bruin's Woodpecker Parrot, Meek's Woodpecker Parrot, Salvadori's Woodpecker Parrot, Sklater's Woodpecker Parrot, Finsha's Woodpecker Parrot, Schlegel's Woodpecker Parrot en 21 subspesies.

Pin
Send
Share
Send
Send