Voëlgesinne

Wetenskaplikes het vertel waarom pikkewyne met uitsterwing bedreig word

Pin
Send
Share
Send
Send


Bestudeer geskiedenis

Die Magellaniese pikkewyn, of die Magellaniese pikkewyn (Latin Spheniscus magellanicus) is 'n spesie van die pikkewyngeslag van brilpikkewyne. Die spesie is vernoem na Fernand Magellan, wat pikkewynhabitats ontdek het.

Verspreiding

Die belangrikste nesgebied is die Patagoniese kus, Tierra del Fuego, die eilande Juan Fernandez en die Falklands. Individue is al tot in die noorde van Rio de Janeiro en die suide van Peru gesien. bewoon ook die oewers van Suid-Amerika noord van Coquimbo (Chili) en Rio de Janeiro.

Voorkoms

Volwassenes bereik 'n hoogte van 70-80 cm en 'n gewig van 5-6 kg. Die agterste (boonste) gedeelte van die pikkewyne is swart, die voorste deel is wit, met twee of een swart strepe op die nek. Die snawel en pote het 'n vuil grys kleur, met 'n rooi of oranje tint.

Voortplanting

Wyfies kan op die ouderdom van 4 jaar begin broei, en mans is gewoonlik 'n jaar later. Volwassenes kom in September by broeiplekke aan, en nadat hulle gate gegrawe het of ou gate herstel het, begin hulle eiers in die middel van Oktober lê. As Magellaanse pikkewyne hul koppelaar verloor, stel hulle nie 'n tweede een uit nie. Die koppelaar bevat twee eiers van dieselfde grootte, wat ongeveer 125 g weeg, waarvan die tweede 4 dae na die eerste gelê word. Inkubasie duur ongeveer 40 dae, en die wyfie broei eers die koppelaar, terwyl die mannetjie in die see voed. Dit voed op 'n afstand van tot 500 km van die kolonie en kom na 15-20 dae terug om die wyfie te verander. Dan vertrek sy om vir dieselfde tydperk te voed. Voëls voed gewoonlik op 'n diepte van minder as 50 m, maar hulle kan tot 100 m duik. Magellaanse pikkewyne verbruik ongeveer gelyke hoeveelhede vis, weekdiere en skaaldiere. Albei ouers maak kuikens in skofte warm totdat hulle ongeveer een maand oud is.

Aan die einde van die eerste maand van die lewe ontwikkel die kuikens 'n mesoptiele donsagtige uitrusting en durf die kuikens al buite die hol dwaal. Terwyl hulle in die hol is, word die pikkewyne beskerm teen roofdiere en slegte weer. Swaar reën kan egter gate uitstroom en hoewel kuikens selde daarin verdrink, is dit baie gevaarlik vir hulle. Pikkewyne word nat en sterf weens hipotermie, aangesien 'n nat mesoptiel sy uitstekende termiese isolasie-eienskappe verloor. Ouers wat kuikens voer, gee voorkeur aan die eerste uitgebroeide, wat dikwels lei tot die dood van die tweede kuiken. As voedingsomstandighede gunstig is, word albei kuikens suksesvol groot. Afhangend van die oorvloed kos, vind die saamtrek op die ouderdom van 9-17 weke plaas. Die hokke is soortgelyk aan volwasse voëls, maar hul verekleed is meer grys. Die gewig van jeugdiges in die vastelandskolonies is 3,3 kg, terwyl dit in die Falklandkolonies slegs 2,7 kg is. Kuikens wat die kolonie met minder as 3,0 kg weeg, oorleef feitlik nie. Telsukses is gewoonlik tussen 1.0-1.6 kuikens per paar in vastelandkolonies en slegs 0,5 in die Falkland. In laasgenoemde geval is die oorlewing van jeugdige voëls baie laag, wat 'n afname van 80% in voëlgetalle tot gevolg het met die begin van kommersiële visvang in die omgewing.

Lewensstyl

Die lewensverwagting is minder as 15 jaar - tot 20 jaar, in gevangenskap is dit moontlik om tot 20-25 jaar te leef.Neste word gerangskik in gate wat in sagte grond gegrawe word.

Om voedsel vir kuikens te kry, spandeer volwasse voëls in Chili en Argentinië 16-18 uur, terwyl in Falklands dieselfde hoeveelheid voedsel binne 35 uur verkry word. Tydens voeding voed Magellaanse pikkewyne hoofsaaklik binne 30 km van hul neste, behalwe vir voëls van die Falkland-eilande, waar voëls gedwing word om verder te voed weens konflik met kommersiële visvang.

Nadat die kuikens die kolonie verlaat het, gaan die ouers see toe om hulle vet te maak voor die jaarlikse vervelling wat in Maart begin. Die smelt duur 3-4 weke, waarna die voëls hul broeiplekke verlaat en in die see bly totdat die volgende broeiseisoen begin. Gedurende oorwintering migreer voëls wyd en bereik die Brasiliaanse kus tot 10-15 ° S breedtegraad.Magellaanse pikkewyne kan tot 20 jaar leef. Die natuurlike roofdiere van Magellaanse pikkewyne in die see is seeleeus, luiperdrobbe en orka's, terwyl roofvoëls - meeue en skuas - kuikens en eiers bedreig.

Kos

Magellaanse pikkewyne voed op kril, inktvis en klein vissies.

Nommer

Die wêreldbevolking is 1,8 miljoen pare, waarvan 100 000 in die Falklands, 900 000 in Argentinië en 800 000 in Chili nesmaak.

Magellaanse pikkewyn en mens

Die kolonies op die eilande Magdalena en Martha in die Straat van Magellaan is al lank onderworpe aan klopjagte deur die Indiërs, wat 'n klein aantal voëls gevang het, maar die aantal spesies het stabiel gebly. In die 18de tot 19de eeu het die pikkewyne begin aanval deur die Europeërs, wat talle ekspedisies hier gereël het. Op die eiland Magdalena alleen het Europeërs tot 14 duisend voëls per jaar geoes. Die aantal spesies het begin afneem. En ondanks die feit dat daar vandag 'n nasionale park van pikkewyne op die eilande Magdalena en Marta ontstaan ​​het, bly die aantal van hierdie spesie klein. Ten eerste gaan die versameling van eiers deur die plaaslike bevolking voort, en tweedens steur talle toeriste die voëls dikwels en vernietig hul gate.

Uitsterwingsredes en beskerming

Die kolonies op die eilande Magdalena en Martha in die Straat van Magellaan is al lank onderworpe aan klopjagte deur die Indiërs, wat 'n klein aantal voëls gevang het, maar die aantal spesies het stabiel gebly. In die 18de-19de eeu het die pikkewyne begin aanval deur die Europeërs, wat talle ekspedisies hier gereël het. Op die eiland Magdalena alleen het Europeërs tot 14 duisend voëls per jaar geoes. Die aantal spesies het begin afneem. En ondanks die feit dat daar vandag 'n nasionale park van pikkewyne op die eilande Magdalena en Marta ontstaan ​​het, bly die aantal van hierdie spesie klein. Ten eerste gaan die versameling van eiers deur die plaaslike bevolking voort, en tweedens steur talle toeriste die voëls dikwels en vernietig hul gate.

Galery

  • breedtes = "190px"
  • Magellanic-penguin02.jpg

Magellaanse pikkewyn in Patagonië, Chili

Falkland Islands Magellanic Penguins 01.jpg

'N Paar Magellaanse pikkewyne in die Falklands

135 - Cap Virgenes - Manchot de Magellan - Janvier 2010.JPG

Magellaanse pikkewynfamilie in Patagonië

149 - Cap Virgenes - Manchot de Magellan - Janvier 2010.JPG

Magellaniese pikkewynkolonie in Patagonië

Aggressiewe Magellaanse pikkewyne blyk 'linkshandig' te wees


Ronald Woan / flickr
Die aggressiefste Magellaanse pikkewyne (Spheniscus magellanicus

) in 'n geveg met familielede, val hulle die regterkant van hul kop aan met hul snawel - dit beteken dat hulle hul linkeroog gebruik om die geveg te beplan. Dit is gevind deur wetenskaplikes van die Verenigde State, Brasilië en Argentinië, wat die lateraliteit van die vinne en pootjies van 'n klein bevolking van 300 pikkewyne wat op die grondgebied van een van die Argentynse skiereilande woon, bestudeer het. Volgens 'n artikel wat in die tydskrif gepubliseer is, kon sy nie inligting verkry oor 'n ander moontlike voorkeur vir een liggaamsdeel bo die laterale nie.
PeerJ
.

Anatomiese, funksionele of fisiologiese oorheersing van die een helfte van die liggaam oor die ander hou dikwels verband met die lateraliteit van sommige dele van die brein. Onder mense is die spraakafdelings byvoorbeeld hoofsaaklik aan die linkerkant in die regterhand en in die linkerhand - bilateraal, dit wil sê aan die regter- en linkerkant, en in cichlidvisse, die skewe kakebeen na die regs en links hang af van hoe anatomies die regter- en linkerkant van die departement ontwikkel is wat verantwoordelik is vir die verwerking van visuele inligting.

Terselfdertyd kan die lateraliteit van liggaamsdele en sensoriese organe by sommige soorte die oorlewing beïnvloed - byvoorbeeld by fisante is 'linkshandiges' en 'regterhanders' minder oorlewend as familielede wat nie 'n dominante poot het nie . Wetenskaplikes onder leiding van Thaís Stor van die Federale Universiteit van Pernambuco (Brasilië) het besluit om die teenwoordigheid van lateraliteit in Magellaanse pikkewyne na te gaan. Om dit te doen, het hulle 'n klein (ongeveer 300 individue) groep pikkewyne op die Argentynse skiereiland Punta Tombo bestudeer (hierdie eiland is die tuiste van die wêreld se grootste bevolking Magellaanse pikkewyne).

Pikkewynpote en -vinne is op lateraliteit nagegaan.Om dit te doen, plaas die navorsers 'n hindernis in die middel van hul habitat in die vorm van 'n klein platform wat die pikkewyne moes oorsteek. Wetenskaplikes skat dat 53 persent van die pikkewyne die hindernis met hul regterpoot en 47 persent met hul linkerpoot geklim het, wat daarop dui dat daar geen voorkeurpoot in die bevolking is nie. Terselfdertyd is dit nodig om te verduidelik dat elke pikkewyn slegs een keer waargeneem is; daarom is dit ook onmoontlik om te sê dat voëls 'n individuele voorkeur het wat uitgedruk word in funksionele lateraliteit. Die wetenskaplikes het ook bevind dat pikkewyne meer geneig is om (p

Magellaanse pikkewyne oorkom struikelblokke

Thaís Stor et al. / PeerJ, 2019

Magellaanse pikkewyn het sy been uitgestrek sodat dit nie warm was nie

Thaís Stor et al. / PeerJ, 2019

Wat die vinne betref, kon wetenskaplikes anatomiese lateraliteit by pikkewyne opspoor: nadat hulle 76 geraamtes van Magellaanse pikkewyne bestudeer het, het hulle gevind dat die kiel (die uitgroei van die borsbeen, waaraan die borsspiere geheg is) in 60,5 persent van die gevalle effens was skuins aan die regter- of linkerkant, en 11 persent van die bestudeerde pikkewyne het meer vere op een van hul vinne gehad. In hierdie geval was die lobbe van die regter- en linkeranatomiese lateraliteit ongeveer gelyk, wat daarop dui dat die teenwoordigheid van lateraliteit nie populasiegebaseerd is nie.

Skil eksemplare van Magellaanse pikkewyne

Thaís Stor et al. / PeerJ, 2019

Veren aan die regter- en linkervinne

Thaís Stor et al. / PeerJ, 2019

Laastens het wetenskaplikes die gedrag en voorkeurstrategie van pikkewyne in gevegte bestudeer. Hulle het gevind dat die bestryding van pikkewyne twee keer so geneig was om bloed en wonde aan die regterkant te hê in teenstelling met die linkerkant, wat daarop dui dat die aanvallende teenstander waarskynlik 'n aanval van hul eie linkerkant sou beplan. Terselfdertyd was daar altyd meer bloed aan die regterkant van die kop van gewonde pikkewyne: hieruit het wetenskaplikes tot die gevolgtrekking gekom dat pikkewyne wat hul linkeroog gebruik vir beplanning in 'n geveg en gevolglik die regterkant van die vyand se kop aanval. is meer aggressief.

Die outeurs van die werk het dus tot die slotsom gekom dat daar geen anatomiese en fisiologiese lateraliteit van vinne en pote in Magellaanse pikkewyne is nie - ten minste nie op bevolkingsvlak nie. Terselfdertyd is lateraliteit waarskynlik by die keuse van 'n strategie in sosiale gedrag, naamlik in 'n geveg. Die feit dat meer aggressiewe voëls hul linkeroog gebruik het om 'n geveg te beplan, korreleer volgens wetenskaplikes met die gegewens dat die regterkant van die brein verantwoordelik is vir die aanvang van aggressiewe verdedigingsgedrag, en die linkerkant is verantwoordelik vir inhibisie (die organe van visie is kontraateraal verwant aan die brein).

Die lateraliteit van die sintuie-organe is nie so uitgespreek soos die lateraliteit van die ledemate nie. In miere kan dit egter op die anatomiese en funksionele vlak opgespoor word: van die aantal ommatidia in die oë van miere van die spesie Temnothorax albipennis

hang af of hulle in die doolhof regs of links gevou word.

Elizaveta Ivtushok

Uittreksel uit Magellanic Penguin

'Bonjour, ma neef,' sê Pierre. - Vous ne me gesonnaissez pas? [Hallo neef. Herken jy my nie?] - Ek ken jou te goed, te goed. - Hoe is die graaf se gesondheid? Kan ek hom sien? - vra Pierre soos altyd ongemaklik, maar nie skaam nie. 'Die telling ly liggaamlik sowel as geestelik, en dit lyk asof u gesorg het om hom meer morele lyding toe te dien. - Mag ek die graaf sien? - herhaal Pierre. - Hm. As u hom wil doodmaak, doodmaak, kan u sien. Olga, gaan kyk of die sous gereed is vir u oom, die tyd is binnekort, 'het sy bygevoeg en vir Pierre gewys dat hulle besig en besig was om sy pa te kalmeer, terwyl hy natuurlik net met ontsteltenis besig was. Olga is weg. Pierre staan ​​'n rukkie, kyk na die susters en buig en sê: - Ek sal na my kamer gaan. Wanneer dit moontlik sal wees, vertel u my. Hy het uitgegaan en die geluid van sy suster met 'n moesie het agter hom gehoor. Die volgende dag het prins Vasily daar aangekom en hom in die graaf se huis gaan vestig.Hy het Pierre na hom geroep en vir hom gesê: - Mon cher, si vous vous conduisez ici, comme a Petersbourg, vous finirez tres mal, c'est tout ce que je vous dis. [My beste, as u hier optree soos in Petersburg, sal u baie sleg eindig, ek het niks meer vir u te sê nie.] Die telling is baie, baie siek: u hoef hom glad nie te sien nie. Sedertdien was Pierre nie ontsteld nie, en het hy die hele dag alleen in die kamer bo in sy kamer deurgebring. Terwyl Boris by hom inkom, loop Pierre in sy kamer rond, stop soms in die hoeke, maak dreigende gebare na die muur, asof hy 'n onsigbare vyand met 'n swaard deurboor, en kyk streng oor sy bril en begin dan weer met sy wandeling en spreek vae woorde uit. , skouers skud en sy arms sprei. - L'Angleterre a vecu, [Engeland is verby,] - het hy gesê, fronsend en met sy vinger na iemand gewys. - M. Pitt comme traitre a la nation et au droit des gens est condamiene a ... [Pitt word as verraaier van die volk en volksreg gevonnis tot ...] - Hy het nie daarin geslaag om die vonnis tot Pitt, wat hom op hierdie oomblik deur Napoleon self verbeel en saam met die gevaarlike reis oor die Pas de Calais vertrek het en Londen as sy held verower het, toe hy 'n jong, skraal en aantreklike offisier sien inkom. Hy het gestop. Pierre het Boris as 'n veertienjarige seun verlaat en hom beslis nie onthou nie, maar ondanks die feit, met sy kenmerkende vinnige en hartlike manier, het hy sy hand gevat en vriendelik geglimlag. - Jy onthou my? - sê Boris kalm, met 'n aangename glimlag. 'Ek en my ma het tot die telling gekom, maar dit lyk asof hy nie goed gaan nie. - Ja, dit lyk nie goed nie. Alles bekommer hom, - antwoord Pierre en probeer onthou wie hierdie jong man is. Boris voel dat Pierre hom nie herken nie, maar beskou dit nie as nodig om homself te identifiseer nie en kyk hom reguit in die oë sonder om die minste verleentheid te ervaar. 'Graaf Rostov het jou gevra om vandag by hom te kom eet,' het hy gesê na 'n taamlike lang en ongemaklike stilte vir Pierre. - EN! Graaf Rostov! - sê Pierre gelukkig. - U is dus sy seun, Ilya. Ek, kan u dink, het u nie in die eerste minuut herken nie. Onthou hoe ons lank gelede saam met my Jacquot ... [Madame Jaco ...] na Sparrow Hills gegaan het. 'Jy vergis jou,' het Boris stadig gesê met 'n dapper en ietwat spottende glimlag. - Ek is Boris, die seun van prinses Anna Mikhailovna Drubetskaya. Rostov se vader se naam is Ilya, en sy seun is Nikolai. En ek ken geen Jacquot nie.

Dramatiese uitwissing van koningpikkewyne wat as onverklaarbaar beskou word

Die grootste kolonie koningpikkewyne ter wêreld, geleë op die eiland Cauchon in die Crozet-eilandgroep in die subantarktiese streek, neem vinnig af.

In die 1980's was die bevolking ongeveer twee miljoen, waaronder 500 000 broeipare. Nou is net 60 000 voëls gereed om te teel.

Navorsers van die Shize Centre for Biological Research (CNRS) het die foto's wat in 1982 en 1988 geneem is met satellietbeelde van 2005 vergelyk om te verstaan ​​hoe die kolonie se lewe verander het. Dit het geblyk dat die bevolking gedurende die afgelope 35 jaar met 88% afgeneem het - dit is 'n derde van die totale aantal koningspikkewyne, berig Antarktika.

Maar, verbasend genoeg, word 'n soortgelyke situasie net op Cauchon-eiland waargeneem. Die pikkewynkolonie op Posession-eiland het sedert die 1960's stabiel gebly, en groepe op Marion-eiland en die Kerguelen-eilandgroep het selfs toegeneem.

Wetenskaplikes het tot die gevolgtrekking gekom dat daar een of ander plaaslike rede vir die uitsterwing van pikkewyne is, maar dat dit nog steeds 'n raaisel is.

Kenners het verskeie teorieë voorgehou. Een daarvan is die skommelinge in die temperatuur van die oppervlaklaag van die Indiese Oseaan, wat in 1997 opgemerk is. Die verskynsel kan die voedselbasis van die pikkewyne ondermyn en 'n gedeeltelike uitwissing veroorsaak, maar die een kolonie het daarna suksesvol herstel, en die ander neem langer.

Die tweede teorie is hervestiging. Satellietbeelde het getoon dat 'n klein groepie voëls hulle van die hoofpopulasie gevestig het en 'n nuwe kolonie gevorm het. Maar dit is te min om al die verliese te verklaar.

Wetenskaplikes het opgemerk dat ander soorte diere ook op die eiland Cauchon woon - wilde katte en muise.Dit is moontlik dat hulle die pikkewyne kan besmet met parasiete of ernstige siektes.

Daar is reeds 'n bekende geval toe bosluise letterlik pikkewyne aangeval het - dit het in die negentigerjare op Marion-eiland gebeur. Maar dit het nie so 'n groot deel van die bevolking geraak nie, en die aantal voëls na die epidemie het vinnig herstel.

Natuurrampe is ook onwaarskynlik. Navorsers het geen bewyse gevind dat die eiland deur 'n tsoenami of vulkaniese aktiwiteit getref is nie.

Let op dat die laaste wetenskaplike ekspedisie in 1982 van Cauchon Island vertrek het. Sedertdien kom alle inligting oor hom slegs van satellietbeelde af. Wetenskaplikes merk op dat die beste manier om die geheim van die uitsterwing van die kolonie te ontrafel, is om na die toneel te gaan en al die faktore persoonlik te bestudeer. Klaarblyklik het die afname in getalle ongeveer 20 jaar gelede begin en duur dit tot vandag toe voort. As u nie optree nie, kan die eiland in die volgende dekade leeg word.

Daar is vroeër berig dat 'n pikkewynbevolking van ongeveer 1,5 miljoen per ongeluk in Antarktika ontdek is. Hulle woon op Danger Island.

Pin
Send
Share
Send
Send