Voëlgesinne

Parakiet Auklet Feite en identifikasie

Pin
Send
Share
Send
Send


Die parakiet auklet het 'n wye verskeidenheid van alaskaanse aukies, maar het nie dieselfde grootte vee as ander in die see of broeikolonies nie. 'N Kort swem- en duikvaart, die Bearings See en die suidelike Alaska-somer.

Hardloop gewoonlik in pare of klein groepies. Die Parakeet auklet is 'n klein, intensiewe seevoël van ongeveer nege tot tien sentimeter lank. Dit het 'n donker swart veer op sy kop en rug, 'n wit nek en bors en 'n wit lyf.

Die parakiet auklet (Athiya socitakula) is 'n klein mariene voël in die Noordelike Stille Oseaan. Die parakiet-uiltjies moes op die geslag Cycloarhynchus geplaas word, maar onlangse eksemplare en genetiese bewyse moes op die geslag Athias geplaas word, wat dit nou verwant aan die kuifuile en ten minste aan die ovules maak.

Dit handel oor die boreale waters van Alaska, Kamchatka en Siberië. Dit broei in die steil, opaal en rotsagtige velde van die kus-eiland en beweeg suid in die winter.

Beskrywing

Die parakiet auklet is 'n kort oranje snawel met 'n klein (23 cm) alk wat die voël aanmoedig om sy intrige uitdrukking uit te druk. Die verekleed van die voël is donker aan die bokant en wit aan die onderkant. Met 'n enkele wit pluim wat uit die oë geprojekteer word. Daar is 'n klein verskil tussen broei- en winterverekleed.

Die parakiet auklet is 'n uiters vokale spesie in die inheemse habitat, noem dit sodra hy die nes bereik het en duet dit toe sy maat aankom. Dit word deurgaans die skuuroor genoem (as 'n ossillator van kaseïen en die doeltreffendheid daarvan is onbekend, maar kan gekoppel word aan die beskerming van die holte teen indringers en die versterking van die band met sy maat.

Gedrag en voortplanting

Parakiet auklet is uiters sosiaal in sy broeikolonies.

Die voedingsseisoen van die uitheemse oktaal varieer, en die broeiseisoen neem die meeste klein planktoniese skaaldiere in, soos euphausides, copepods en amphipods. Onlangse navorsing toon dat dit ook in sommige gebiede geneig is tot jellievisse. Dit voed dikwels op aansienlike afstande van die kolonie en sak tot 30 meter om sy prooi te bereik.

Teling begin in April en Mei in kolonies wat dikwels met ander uiksoorte gedeel word. Hierdie paar lê 'n eier, wat net 'n maand duur; die hoender word 4 keer vir ongeveer 35 dae gevoer. Die kuiken ontsnap snags en vlieg alleen see toe.

Status en bewaring

Alhoewel parakeet auklets nie as 'n bedreiging beskou word nie, is daar ramings van meer as een miljoen mense in die Noordelike Stille Oseaan. Daar word nie geglo dat dit onlangs afgeneem het nie, maar kan in die toekoms deur roofdiere en oliestortings bedreig word.

Kyk die video: How to take Care of a Parakeet. Budgie Beginners Guide to Pet Birds (Junie 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send