Voëlgesinne

Franklin's meeu Beskrywing en feite

Pin
Send
Share
Send
Send


Franklin's Gull is 'n klein meeuw met swart kap wat in klein en baie groot kolonies in die binneland van Noord-Amerikaanse waterliggame woon. 'N Franklin's Gull is 'n fyn seevoël wat by duisende moerasse in Noord-Amerika woon. Dit bring winters deur langs die lang kus van lande met seëlagtige grond soos Chili en Peru.

As gevolg van sy ligte, lewendige vlug en pienk blomme, noem spesialiste van vroeë voëls dit Rosie of Prairie Dove, hoewel dit vir die grootste deel van sy prêrie-reeks eenvoudig 'n seemeeu genoem word.

'N Kolonie van 10 000 of meer kolonies is 'n lewendige plek om bo water in die Bullish of Cattle Marsh te nestel, ver nie in werking nie.

Bent (Bent 1921) skryf dat ''n broeikolonie van Franklin's Gull een van die skouspelagtigste is', en Job (Job 1910) het gesê dat dit 'een van die mooiste besienswaardighede is wat wye weivelde kan bekostig'.

Franklin's Gull Description

Afhangend van die uitgebreide prêrie-vleiland vir die teel van Franklin se meeue en die hele kolonies, kan dit van jaar tot jaar verander, afhangende van die watervlak.

Sodra dit bedreig is deur die verlies van habitat as gevolg van grootskaalse dreineringsprojekte en jare van die stofkom, het hierdie spesie sy getalle herwin met die ontstaan ​​van groot vleilande in afwagting van 'n groot beskermde nasionale natuurlewe. Die kolonieverskuiwing duur voort, beïnvloed deur droogtes en stygende watervlakke.

Gedurende die trek- en broeiseisoen is dit 'n bekende voël met groot troppe wat garnale, valke, soorte, saad en af ​​en toe rotte opvreet, na die ploeg of skotteleg.

In mere en vleilande voed dit ook vlieënde insekte en in die lug deur insekte van water of plante op die oppervlak van plante te versprei.

Na uitgebreide na-broei in die weide, het dit vanaf die weskus van Suid-Amerika na Mexiko migreer.

Franklin's Gull (Leucophaeus pipixcan) is 'n kort (12,6-14,2 in., 32-36 cm) gal.

Die naam van die geslag Leucophaeus is afkomstig van die antieke Griekse leucos, 'wit' en phyos, 'donker'. Spesifieke pipikskans is die Nahuatl-name vir 'n verskeidenheid koeëls.

Dit word geteel in die sentrale provinsie van Kanada en aangrensende deelstate van Noord-Amerika. Dit oorwinter in residensiële voëls, Argentinië, die Karibiese Eilande, Chili en Peru.

Die volwasse liggaam van die somer is wit en die rug en vleuels is donkerder grys as alle ander blomme van dieselfde grootte, behalwe die wange van die groter glimlag.

Die vlerke het swart punte met wit bande langsaan. Rakke en bene is rooi. Die swart kap van die broeiende volwassene gaan meestal in die winter verlore.

Jong voëls is soortgelyk aan volwassenes, maar het minder ontwikkelde kappies en het nie 'n wit band nie. Dit neem hulle drie jaar om volwassenheid te bereik.

Alhoewel die voël ongewoon aan die kus van Noord-Amerika is, is dit skaars in Noordwes-Europa, Suid- en Wes-Afrika, Australië en Japan, met 'n enkele rekord uit die Ilaat van Israel op 25 Mei (Smith 21) en een uit Ciprus in Larnaca. in Julie 2006.

Aan die begin van 2017 is 2017 ook in Suid-Roemenië, Suidoos-Europa, geteiken.

Gedrag

Die meeste van hulle is alomteenwoordig soos kruie, en hulle sal saam met klein prooi byt. In die lente, soos die Bow-rivier, op die rivier, sal groot groepe langs die stroom dryf en die opkomende insekluik soen. Gedrag sluit in om deur 'n sekere stuk te sweef en herhaaldelik terug te keer na dieselfde gedeelte.

Voortplanting

Die Franklin's Gull broei in die kolonie naby die prêriemeer, wat die grond bind of soms dryf. Twee of drie eiers broei vir ongeveer drie weke uit.

Nomenklatuur

Die Franklin's Gull is vernoem na Sir John Franklin, die Arktiese ontdekkingsreisiger, wat die 1823-ekspedisie gelei het waarheen die eerste eksemplare van Franklin se meeu geneem is.

Kyk die video: Franklin - Franklin Plants a Tree. Franklin the Hero (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send