Voëlgesinne

Collared Kingfisher - Beskrywing | Feite | Dieet | Klank

Pin
Send
Share
Send
Send


Die kraagvisvis, wetenskaplike naam Todiramphus chloris is 'n mediumgrootte ijsvogel wat deel uitmaak van die onderfamilie Halcyoninae, die boomvisvis. Hierdie artikel gee u 'n oorsig van die gekraakte visvisgeluid, voedsel, feite, dieet, ens.

Dit word gewoonlik die witkraagvisvis of mangrovevisvis genoem. Dit het 'n verskeidenheid wat strek vanaf die Pienk See in die suide van Asië tot Polinesië.

'N Hele paar subspesies en subspesiespanne is van hierdie spesie opgesny saam met die Stille Ijsvogel, die eilandvisvanger, die Torresiaanse ijsvogel, die Mariana-ijsvogel en die Melanesiese ijsvogel.
Die ijsvogel is 'n kleurvolle klein tot medium hoender wat gewoonlik naby water ontdek word. Die Collared Kingfisher is 'n wydverspreide spesie en het 'n hele paar subspesies, wat deel uitmaak van die Halcyoninae-onderfamilie, die boomvissers.

Dit kom voor op drie vastelande, veral Australië, Asië en Afrika, en beset 'n verskeidenheid in hierdie vastelande.

Die ondersoort wissel skaars in afmeting, maar die verekleed is die primêre variasie, met die boonste gedeelte groener of blouer, die onderkant begin van dofgeel tot wit, en die afmetings van die wit kaalvlek verskil.

Vroue en mans is vergelykbaar, maar die rugkant van mans is gewoonlik skaars blouer as hierdie wyfies. Jeugdiges het 'n dowwer kleur as volwassenes, 'n swart kraagband en 'n klein, swart skaal oor die bors.

Kraagvisvisbeskrywing

Die kraagvisvis is 22 tot 29 cm lank en weeg 51 tot 90 g (1.Agt tot drie,2 oz).

Dit wissel van blou tot onervare hierbo, terwyl die borskant wit of dofgeel kan wees. Daar is 'n wit kraag oor die nek wat die voëls se titel gee.

Sommige wedlope het 'n wit of dofgeel streep oor die aandag, terwyl ander 'n wit kol tussen die aandag en die faktuur het.

Daar kan ook 'n swart streep deur aandag wees. Die groot faktuur is swart met 'n liggeel basis tot die verlaagde onderkaak.

Wyfies is gewoonlik groener as mans. Onvolwasse voëls is dowwer as volwassenes met donker skubberige merke op die nek en bors.
Dit het heelwat oproepe wat geografies wissel. Die algemeenste naam is hard, hard en metaalagtig en word 'n aantal gevalle herhaal.

Verspreiding en habitat

Dit kom meestal voor in kusgebiede, veral in mangrove-moerasse. Dit bewoon ook landbougrond, oop bosveld, grasveld en tuine.

In sommige elemente wissel dit, veral op eilande, en kan ekstra binneland gesien word, wat wissel tot in die bos of berggebiede. Voëls sit gewoonlik opvallend op drade, rotse of naakte takke.
Die Collared kingfisher kom van die Arabiese Golf en die Pienk See deur die hele suid- en suidoostelike Asië, Indonesië, Nieu-Guinea, Noord-Australië, Vanuatu, Fidji, Tonga, Samoa en die Salomonseilande.

Dit beslaan heelwat kushabitats, van sanderige strande en hawens tot mangrove, getygebiede en moddervlaktes.

In die weste wissel 'n deel van die variëteit, dit is grotendeels beperk tot mangroves, maar kan ook in klapperplantasies in Suidoos-Asië voorkom.

Dit volg gewoonlik massiewe riviere om oop bosveld, tuine, parke en paaie te bereik, wat gewoonlik stroomop tot 40 km vlieg.
Waarskynlik die meeste subspesies wat die verste weste in die Eurasiese / Afrikaanse landmassa voorkom, is T. c. Abessiniër van Noordoos-Afrika wat in eritrea-kolle in Eritrea voorkom, en is ook opgeneem in Soedan en Somalië.

Meer oos in Arabië is die bedreigde ras T. c. kalbaensis met inwoners van 55 pare of minder; dit is feitlik slegs beperk tot Khor Kalba in die Verenigde Arabiese Emirate, maar daar is ook die afgelope tyd by Khor Shinass in Oman broei.

Bykomende subspesies vind regstreeks aan die kus van Indië en Bangladesj en op die Andaman- en Nicobar-eilande plaas.

In Suidoos-Asië en Indonesië is die spesie wydverspreid en gebruiklik en kom dit in die binneland voor in sommige gebiede.

Gewoontes en lewenswyse

'N Klaar roofdier van visse, 'n baars-en-wag-soort roofdier, sit die Collared-ijsvogel op 'n afdeling naby water, van 1 tot 3 meter in die piek en swiep regs af om sy prooi op sand of modder te gryp.

Dit sit en wag baie lank op sy sitplek, en neem weer sy prooi na sy sitplek, die plek waar dit met lewensverlies verslaan.

Hierdie spesie is eensaam en uiters territoriaal, en vind 'n groot ruimte in reaksie op die maaltye daar buite, die wenslikheid van hout om te sit en die veiligheid van webtuistes. Hulle soek die hele oggend en saans maaltye.

In 'n koeler klimaat jag hulle ook lekker deur die middel van die dag.

Netheid is vir hulle noodsaaklik, en hulle word gereeld gesien om in die water te duik om te bad en dan na die sitplek te vlieg op die plek waar hulle hulself voorlê en hul vere binne die daglig laat droog word. Party maak selfs hul koppe skoon met hul vlerke.

Hulle gebruik 'n afdeling om hul skouspelagtige snawels skoon te maak, om hulle vorentoe en agtertoe af te vee.

Dieet

Kraagvisvisse wat in kusgebiede woon en opportunistiese generalistiese vleiseters is, voed heeltemal op garnale, krappe en klein vissies.

Hierdie bykomende binnelandse lande eet krappe, erdwurms, spinnekoppe, goggas, paddas, klein slangetjies en soms muise, hoendereiers en kuikens.
Klein krappe is die gewilde maaltye in kusgebiede, maar verskillende soorte diere word saam met goggas, wurms, slakke, garnale, paddas, akkedisse, klein vissies en tipies verskillende klein voëltjies geëet.

Die voël sit vir 'n lang tyd byna onbeweeglik. As dit een ding raaksien, gly dit regs af om dit vas te vang, waarna dit weer na die sitplek vlieg, waar die groter artikels na die departement geslaan word om dit te onderwerp. Enige onverteerbare verblyf word weer opgekorrel as korrels.

Teling

Daar word weinig verstaan ​​met betrekking tot die paringstelsel van kraagvisvisse, maar die meeste boomkoekvisvangers vertoon nietemin 'n monogame paringsstelsel.

Dit beteken dat mans met net een vroulike paar en vrouens met net een man sal paar. Die broeiseisoen duur van Desember tot Augustus wanneer die voëls mekaar gedurende die territoriale hofvlugte agtervolg.

Dan gee die mannetjie 'n vis aan die vroulike, die paar word vasgemaak deur elke voël wat sy vlerke uitsteek.

Broeivoëls maak nes in pare, maak 'n nes in 'n termietnes, 'n vorige boomstam, 'n vorige spechtgaping of 'n aarden finansiële instelling.

Die gebied regoor die neswebwerf word aggressief verdedig. Gewoonlik word twee broeisels per jaar grootgemaak. 3-7 eiers word gelê en die inkubasie is ongeveer 18 dae. Die kuikens het ongeveer 26-30 dae tevore gevlug.
Die nes is 'n gaping, sowel 'n suiwer boomgaping as 'n hol wat deur die voëls opgegrawe word in 'n vrot boom, termietheuwel of 'n finansiële instelling.

Hulle kan selfs vorige speggate in beslag neem. Twee tot sewe afgeronde witterige eiers word onmiddellik op die grond gelê sonder om nesmateriaal te gebruik.

Elke pa en ma neem daaraan deel om die eiers te broei en die kuikens te voer. Die jonger voëls vertrek die nes ongeveer 44 dae nadat hulle uitgebroei het. Twee broeisels word soms in 'n jaar grootgemaak.

Inwoners dreig

Alhoewel dit wydverspreid is en op die oomblik nog nooit deur uitsterwing bedreig word nie, word hierdie spesie in sommige variëteite bedreig deur 'n gebrek aan habitat, veral as gevolg van die omskakeling van mangrove, wat herinner aan Australië, die plek waar hulle vernietig is vir woongebiede, infrastruktuur en vakansiegangers, wat uiteindelik in die nek- en voedingsgebied van die Collared kingfisher misplaas word.

Hierdie voëls word ook bedreig deur lugbesoedeling in riviermondings en die opbou van plaagdoders in die omgewing.

Bevolking

In reaksie op IUCN is die kolligvisvis baie wydverspreid en gebruiklik om dit te oorweeg, maar daar word geen algemene skatting aangebied nie. Op die oomblik word hierdie spesie as Minste kommer (LC) geklassifiseer, maar die getalle neem tans af.

Prettige feite

Kyk die video: Manila Bays Collared Kingfishers (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send